Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schoonzuss­en winnen 147.000 euro in tvspel ‘The Wall’

Schoonzuss­en winnen 147.000 euro in VTM-programma ‘The Wall’

-

Gisteravon­d ook gezien hoe Brigitte Sterckx en Chantal Van der Linden 147.000 euro wonnen in op VTM? Zelden wint iemand zoveel geld op tv. “We hebben de opnamens in een roes beleefd”, vertellen ze.

Argentamed­ewerkster Brigitte Sterckx (53) uit Berendrech­t nam deel met haar schoonzus Chantal Van der Linden (52) uit Antwerpen. Terwijl Brigitte in afzonderin­g de vragen correct probeerde te beantwoord­en, nam Chantal risico’s in de studio. Met succes, want 147.000 euro is een recordbedr­ag. “De opnames dateren van juli, maar de voorbije dagen begonnen de zenuwen terug op te spelen”, blikt Brigitte terug. “Het gerucht deed ook de ronde dat we iets gewonnen hadden. Maar zelf hebben we niks verklapt. Ik was vooral benieuwd om de aflevering te zien, want ik heb die opnames in een roes meegemaakt. Sommige dingen kan ik me amper nog herinneren.”

is niet het tv-debuut van de dames. “Met wonnen we ooit 6.000 euro. In die tijd was dat een enorm bedrag. Nadien kwamen er veel BV-spelletjes of quizzen waar mensen alleen aan moesten meedoen. Vandaar dat we niet meer meespeelde­n.”

Pas na de laatste preselecti­e werden

The Wall

Lingo de dames ervan op de hoogte gebracht dat ze gingen meedoen aan “Toen ik thuis dat programma ging googelen, kwamen we op de Amerikaans­e versie uit, waar nog veel meer geld te winnen viel. Het zag er aanlokkeli­jk uit, maar geld was niet de drijfveer om hieraan mee te doen. Als we niks hadden gewonnen,

The Wall. was het ook maar zo geweest. We waren toch met niks aangekomen.”

De opnames vonden in Parijs plaats. “We mochten van VTM per Thalys naar Parijs. Toch zijn we erin geslaagd onze trein te missen. VTM heeft ons dan met alle mogelijke middelen op een andere trein gekregen. Dat duurde natuurlijk veel langer, waardoor het al 22u was toen we toekwamen.”

Over de rolverdeli­ng in het spel was nagedacht. “Ik heb meer last van stress, Chantal is de rustigste van ons twee. Daarom zou zij de vragen beantwoord­en. Maar we hebben toch nog geruild. Ik heb de weken voor de opname keihard gestudeerd. En ze hebben er niks over gevraagd.”

Het gewonnen geld komt van pas. “We steunen diverse goede doelen, waaronder een kindertehu­is in Bolivië. Zij zijn volledig afhankelij­k van giften uit het buitenland. Onze kinderen krijgen ook nog iets en we willen zelf op reis gaan. De rest sparen we voor later.”

TOM VETS

 ?? FOTO THE WALL ??
FOTO THE WALL
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium