Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tranen bij afscheid van Jurgen Van den Broeck

Jurgen Van den Broeck neemt afscheid in tranen

-

De Nederlande­r Arvid de Kleijn won de Sluitingsp­rijs PutteKapel­len, maar alle aandacht ging naar de afscheidne­mende Jurgen Van den Broeck (34). In tranen reed hij over de finish, recht in de armen van zijn familie.

“Ik was er nochtans op voorbereid, maar ik had niet gedacht dat het zo emotioneel ging worden”, zei Jurgen Van den Broeck terwijl ook mama Agnes en papa Jules stonden te snikken. Ook echtgenote Joke hield het niet droog, net als broer Kurt. De enige die lachend stond te zwaaien was zijn veertien maanden oude zoontje Vince. “Het is voor hem dat ik stop, ik kan hem nu zien opgroeien. Ik sluit een groot deel van mijn leven af en begin aan een nieuw hoofdstuk. Gelukkig werd er vanaf het begin hard gereden en kon ik niet te veel aan het afscheid denken. Drie ronden voor het einde begon ik het moeilijk te krijgen. Maar afscheidne­men met alle supporters, dat is wat ik wilde. Ik wilde niet ergens in het buitenland mijn laatste koers rijden.”

Ook op het podium kreeg Van den Broeck het moeilijk, al werd hij overladen met geschenken: een fotokader van zijn ex-ploeg Lotto, een kinderfiet­sje, en zelfs een zak van 25 kg ‘welzijnsko­rrels voor alpaca’s’. “Ach, nu moeten we niet meer bang zijn dat hij zwaar gaat vallen”, zei mama Agnes terwijl ze Lars, supporter nummer één en neefje van Jurgen, stevig vastpakte. “Al zal

het verdorie wennen worden, de koers is twintig jaar ons leven geweest.”

Net niet voor Dupont

Winnaar in Putte-Kapellen werd verrassend Arvid de Kleijn. De 23-jarige Nederlande­r van het bescheiden Baby Dump klopte in de massaspurt zijn landgenoot Coen Vermeltfoo­rt en Timothy Dupont. Eerder won De Kleijn al de Antwerpse Havenpijl. Volgend seizoen rijdt hij voor Metec - TKH.

“Ik moest op 200 meter van de finish in de remmen, anders win ik hier”, zei Dupont. “Ik had graag mijn moeizame seizoen afgesloten met een zege.”

Volgend jaar ruilt de zegekoning van 2016 Veranda’s Willems voor Wanty Groupe Gobert. “Een nieuwe start voor mij. Ik hoop dat we naar de Tour mogen, dat is echt een hoofddoel.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium