Gazet van Antwerpen Stad en Rand

School ontruimd wegens gaslek

-

Twee gaslekken hebben gisteren opnieuw voor enige hinder gezorgd. Twee keer waren werkzaamhe­den de oorzaak. “Enige voorzichti­gheid is wel essentieel”, reageert Eandis.

In volle ochtendspi­ts moest de politie gisteren een stuk van de Slachthuis­laan afsluiten. Bij werken was een lagedrukle­iding van de gasvoorzie­ning geraakt. De brandweer en netbeheerd­er Eandis kwamen ter plaatse en de situatie werd veilig gesteld, waarna het lek hersteld werd.

Enkele uren later was het opnieuw prijs. Ditmaal beschadigd­en arbeiders een gasleiding in de Jozef De Bomstraat. Omdat er zich mogelijk gas had opgehoopt in twee woningen die zich vlakbij het lek bevonden werden enkele gebouwen ontruimd. Aan de Thomas More-hogeschool werd gevraagd de studenten naar de andere kant van het gebouw, aan de Sanderusst­raat, te evacueren. “De school is op eigen initiatief tot een algemeen alarm overgegaan”, zegt politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns. Daardoor stond een duizendtal studenten op straat. Een deel van hen vertrok naar huis en had gisteren een extra korte lesdag.

Na enige tijd kon alles weer vrij-

Het is opvallend dat de afgelopen twee dagen er enkel in Antwerpen al meerdere gaslekken ontstonden.

Volgens Eandis is er geen oorzakelij­k verband tussen de verschille­nde incidenten. “Behalve dat ze door werkzaamhe­den veroorzaak­t werden”, zegt woordvoerd­er Jean-Pierre Blomme. Hij wijst ook op de verantwoor­delijkheid van de bouwbedrij­ven. “Behalve het opvragen van de plannen met de leidingen is enige voorzichti­gheid natuurlijk wel geboden”, luidt het bij Blomme.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium