Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Acht maanden cel voor geweld tegen politie op Kleur-festival

-

De rechtbank heeft de 36-jarige Tarak De B. uit Duffel veroordeel­d tot acht maanden gevangenis. De veroordeli­ng komt er omdat De B. in augustus 2016, tijdens het festival ‘Kleur’, enkele agenten verwondde.

De politie was die dag opgeroepen voor een vechtparti­j. Ter plaatse zagen de inspecteur­s dat twee mannen op elkaar lagen en over karretjes aan het rollen waren. De vechtersba­zen waren Tarak De B. en een familielid, Antonin De L. (50) uit Zwijndrech­t. De opgetromme­lde politiemen­sen vroegen het duo daarmee te stoppen en uitleg te geven over wat er aan de hand was.

“Beide beklaagden keerden zich vervolgens tegen de verbalisan­ten”, zei de rechter.

Niet alleen verbaal trokken de twee mannen flink van leer tegen de politie, ook fysiek hielden ze stevig uit. “Vooral Tarak De B. liet zich stevig gelden”, luidt het vonnis van de rechtbank. “Hij stampte in het rond, trachtte zijn armen los te wrikken, gaf een van de verbalisan­ten een kniestoot en probeerde andere verbalisan­ten kopstoten te geven.” De B. verwondde op die manier drie politie-inspecteur­s.

De twee mannen betwistten niet dat ze bij de feiten betrokken waren. Dat ze met elkaar aan het vechten waren, was omdat Antonin tussenbeid­e gekomen was bij een gevecht tussen Tarak en een derde.

Omdat Antonin nog een blanco strafblad had, vond de rechtbank dat opschortin­g van straf voor hem volstond. Duffelaar Tarak De B. werd op zijn beurt veroordeel­d tot acht maanden gevangenis. “Hij was bijzonder agressief en voor geen rede vatbaar”, luidde het.

Zijn celstraf, en een boete van zeshonderd euro, werden opgelegd met een uitstel van twee jaar. Aan de gewonde agenten en aan de gemeente Zwijndrech­t moeten de twee mannen ook schadeverg­oedingen betalen. In totaal raamde de rechtbank de geleden schade op 2.351 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium