Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Strangers op beiaard

Antwerpse iconen worden vrijdag gehuldigd voor 65-jarig bestaan

-

De beiaardier van de kathedraal speelt vrijdag enkele hits van De Strangers. Een ode op hun jubileum. De eerste vijftig fans krijgen van hen een bolleke in Den Bengel.

Voor de vijfenzest­igste verjaardag van de Strangers zullen vrijdag uit de beiaard van de OnzeLieve-Vrouwekath­edraal enkele van hun hits weerklinke­n. “Ik speel wel vaker bekende liedjes en was meteen enthousias­t”, vertelt stadsbeiaa­rdier Liesbeth Janssens. “De liedjes en

zullen alvast niet ontbreken, de andere nummers blijven nog even een verassing.”

“Dit streelt ons ego”, geeft Stranger Alex Boeye toe. “We zijn dit jaar al overstelpt met huldebetui­gingen, wat dat betreft is het al een heel vruchtbaar jaar geweest.” Al vraagt hij zich wel af waar al die lof plots vandaan komt. “We waren niet altijd zo geliefd toen we bezig waren, toen werden we

Vanderlind­e

Antwaarpe

Schele soms verguisd voor bepaalde dingen. Maar het wordt vrijdag wel een tof evenement.”

De Strangers zullen het van op de begane grond volgen. “Ik heb nog geprobeerd hen te overtuigen naar boven te gaan in de toren om aan de beiaard zelf mee te genieten”, vertelt Guillaume Engels, helft van het muzikale duo Mathieu & Guillaume en organisato­r van het gebeuren. “Maar ik begrijp dat het op hun leeftijd wat moeilijk is. Ik heb zelf ooit de trappen gedaan en zo vanzelfspr­ekend is het niet.”

Het kwartet zal plaatsneme­n in café Den Bengel op de Grote Markt. Guillaume dacht aan een oplossing: “We gaan boven alles filmen en de beelden via Facebook Live tot beneden bij De Strangers doorsturen. En achteraf komt de beiaardier nog een babbeltje slaan met hen.”

Fans zijn trouwens welkom in Den Bengel om het extra gezellig te maken. De eerste vijftig aanwezigen krijgen van De Strangers een bolleke De Koninck. Achteraf kan iedereen nog een namiddagje blijven napraten. Naast Mathieu en Guillaume zullen Slongs Dievanongs en Jelle Cleymans er ook aanwezig zijn. Ze voorzien een feestelijk­e taart voor de Antwerpse iconen.

Alex Boeye weet niet hoe lang de Strangers zullen blijven. “We moeten die avond nog repeteren”, vertelt hij. “Als we op tijd even over huis gaan, kunnen we ons middagdutj­e nog doen.”

Alle bovengenoe­mde artiesten spelen zondag mee in twee uitverkoch­te shows in De Roma ter ere van het jubileum van De Strangers. Daar zijn Voice Male en Halve Neuro ook van de partij. Ze brengen allemaal covers, het viertal zelf sluit telkens af.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium