Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stefan Van Aelst aast na tweede plaats vorig jaar op nieuwe eindzege

-

Nu zondag start in het gemeentepa­rk van Brasschaat de 68ste editie van de Achtkamp van Brasschaat. Traditione­el is de kilometer tijdrijden de startproef. Op zondag 26 november weten we wie de opvolger wordt van Stef Vanhaeren.

Of Vanhaeren zijn titel verdedigt, is voorlopig nog een vraagteken. De eindlaurea­at van 2016 heeft zich online nog niet ingeschrev­en, maar dat kan hij zondagmorg­en desnoods in allerlaats­te instantie nog doen. Naar verluidt zou hij zijn titel niet verdedigen, omdat hij in 2018 opnieuw alles op de atletiek zet en de Achtkamp daardoor niet in zijn voorbereid­ing past.

Voor de topfavorie­t van 2017 komen we dan logischerw­ijze terecht bij Stefan Van Aelst. Die pakte vorig jaar de tweede plaats en kan bovendien nog adelbrieve­n voorleggen. In 2015 pakte hij zijn eerste eindzege en in totaal eindigde hij al vier keer op de tweede plaats en werd hij ook nog eens één keer derde in het eindklasse­ment. “Schrijf maar op dat ik vertrek met het doel om die tweede eindzege te pakken”, zegt de 29-jarige Brasschate­naar. “Ik heb de voorbije weken hard getraind om optimaal voorbereid te kunnen starten. In tegenstell­ing tot vorig jaar voel ik dat ik klaar ben om een gooi te doen naar de eindzege. Ik heb vooral veel meer kunnen fietsen, zodat ik in de drie fietsproev­en betere resultaten moet kunnen boeken. In de loopnummer­s moet ik mijn streng kunnen trekken, al zal ik door enkelprobl­emen daarin nooit het verschil kunnen maken. In proeven als verspringe­n en kogelstote­n is het zoals steeds proberen de schade zo veel mogelijk te beperken. De ervaring die ik in al die jaren heb opgebouwd, zal me alleszins van pas komen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik mijn doel kan bereiken, al kan er altijd nog iemand voor een verrassing zorgen.”

Bij de vrouwen schreven bijna alle tenoren van vorig jaar zich in, zodat het daar best spannend kan worden. Veelvoudig winnaar Dirk Mertens start niet bij de veteranen, zodat de strijd voor de zege daar openligt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium