Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vergeet ballenbad: binnenspee­ltuin pakt uit met maïsbad

Binnenspee­ltuin op Groenplaat­s laat 15 ton korrels aanslepen

- REBECCA VAN REMOORTERE

De tijd van de klassieke zandbak of het ballenbad is voorbij. Toch als we de initiatief­nemers van Playground mogen geloven. In de binnenspee­ltuin boven foodhall Mercado op de Antwerpse Groenplaat­s werd gisteren vijftien ton maïs geleverd om in te spelen.

Op een oppervlakt­e van honderd vierkante meter kan jong en oud vanaf dit weekend een duik nemen in vijftien ton maïskorrel­s, een halve meter hoog. Binnenspee­ltuin Playground wil daarmee “origineel en uit de hoek komen.

“Zo’n groot maïsbad is ongezien in België. In Duitsland en Nederland is het concept wel al bekender. Het ligt tussen een zandbak en een ballenbad in. We wilden zo’n maïsbad omdat we inzetten op originele en atypische speelervar­ingen. De kinderen – en ongetwijfe­ld

zottekes” ook de avontuurli­jkere ouders – kunnen erin springen, duiken en schuiven. Verder leggen we er ook speeltuige­n, buizen en emmers in”, zegt Sven Van den Abbeele, initiatief­nemer van Playground.

Te veel stof

Het is helemaal veilig, zegt hij. “Het bad is gevuld met harde, bewerkte maïs die niet giftig is. Het is niet de bedoeling dat kinderen de korrels opeten, maar op zich zullen ze daar niet ziek van worden. We zijn daarvoor te rade gegaan bij andere speeltuine­n in Duitsland. De maïs zou zeker twee à drie maanden goed moeten blijven. Daarna evalueren we of hij nog oké is.”

Het binnenblaz­en van de maïs gebeurde gisteren vanuit een vrachtwage­n met een grote buis. Maar daarbij kwam meer stof vrij dan verwacht. “We bekijken de volgende dagen of het stof voldoende zakt. Zo niet, zullen de kinderen in het maïsbad een overall moeten aandoen om hun kleren te beschermen. Een schoonmaak­ploeg moet nu eerst al het stof wegwerken”, zegt Van den Abbeele.

De pop-upspeeltui­n Playground opent morgen voor de tweede keer de deuren boven Mercado en blijft open tot en met de paasvakant­ie volgend jaar. Naast een maïsbad zijn er ook nog een spiegel- en spinnenbos, een kinderdisc­o, een klimtoren en een chillcorne­r met luisterbox. Playground mikt op kinderen van 3 tot 10 jaar.

SVEN VAN DEN ABBEELE

Binnenspee­ltuin Playground “Het is niet de bedoeling dat kinderen de maïskorrel­s opeten, maar op zich zullen ze daar niet ziek van worden.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ??  ??
 ?? FOTO'S RR ?? In het buitenland zijn speelbaden met maïs al ingeburger­d.
FOTO'S RR In het buitenland zijn speelbaden met maïs al ingeburger­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium