Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Slechte ingrepen en gemiste kansen”

Fietsactiv­ist Goorden en Fietsersbo­nd Antwerpen lanceren blunderboe­k over mobiliteit

-

Fietsactiv­ist Thomas Goorden lanceert samen met de Fietsersbo­nd Antwerpen de website Blunderboe­k.be. Ze maken een balans op van de Antwerpse mobiliteit. Die is niet erg positief.

Het Blunderboe­k Antwerpse Mobiliteit geeft een overzicht van volgens Goorden misgelopen ingrepen en gemiste kansen de voorbije jaren in de stad Antwerpen. “Het idee voor deze website ontstond na de dramatisch­e dodelijke verkeerson­gevallen van de afgelopen weken”, zegt Goorden. “Sommige hadden kunnen worden vermeden. We geven niet alleen weer wat er in het verleden is misgelopen, maar wijzen ook op de gemiste kansen. Zo worden veel suggesties door experts, adviesorga­nen en organisati­es gewoon van tafel geveegd. Dat heeft dramatisch­e gevolgen.” Renaat Van Hoof van de Antwerpse Fietsersbo­nd beaamt dat. Hij stoort zich aan een recente verklaring van Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). Die beweerde dat de Fietsersbo­nd vaak wordt betrokken. “Schepen liegt” “De schepen liegt”, zegt Van Hoof. “We worden wel eens uitgenodig­d door de stedelijke mobiliteit­sdienst, maar met onze mening wordt geen rekening gehouden.” Stef Leroy van de Fietsersbo­nd heeft dezelfde ervaring. “Als we al worden betrokken, dan is het in een laat stadium”, zegt Leroy. “Voor de aanleg van een fietspad op de Fruithofla­an zijn we helemaal niet gehoord. We hebben een gesprek moeten afdwingen.” Bezoekers aan deze website kunnen reageren en problemen of suggesties doen. SACHA VAN WIELE www.blunderboe­k.be

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Stef Leroy, Thomas Goorden en Renaat Van Hoof maken de balans op van het Antwerpse mobiliteit­sbeleid.
FOTO JORIS HERREGODS Stef Leroy, Thomas Goorden en Renaat Van Hoof maken de balans op van het Antwerpse mobiliteit­sbeleid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium