Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb niet het gevoel dat de concurrent­ie is toegenomen”

Gregory Carrez probeert zich via korte invalbeurt­en weer in de basis te knokken

- KRISTOF SOMERS

Vorig seizoen was hij nog een vaste waarde in de Berchemse titelploeg, maar sinds enkele weken moet Gregory Carrez zich verzoenen met korte invalbeurt­en. De technisch begaafde middenveld­er geeft de moed echter niet op en wil zich zo ook op het veld van Aalst in de gunst van de technische staf spelen.

“De wedstrijd in Oudenaarde (op 23 september, red.) was inderdaad mijn voorlopig laatste basisplaat­s”, vertelt de nog altijd maar 22-jarige Carrez. “In de eerste helft zijn we toen snel van een 0-1 voorsprong voor naar een 3-1 achterstan­d gegaan en bij de rust ben ik samen met Jawad (Absisan, red.) gewisseld. Na die nederlaag wilde de coach iets anders proberen en zo ben ik uit de basis verdwenen. Hij heeft mij wel gezegd dat ik gewoon hard moest blijven werken en dat mijn kansen nog zouden komen.”

De voorbije weken mocht je je zo bewijzen in korte invalbeurt­en. Hoe verlopen die voor jou? Gregory Carrez: “Het liefst zou ik natuurlijk gewoon weer van bij de aftrap op het veld staan. Op het einde van een wedstrijd is het vaak moeilijker om nog veel te betekenen voor de ploeg, maar ik probeer uiteraard wel mijn steentje bij te dragen.”

Intussen manifestee­rde Maluka zich op jouw positie. Is de concurrent­ie zwaarder dan vorig jaar? “Nee, dat gevoel heb ik niet. Al zijn er nu wel meer spelers in de breedte bijgekomen. Dat is goed voor de club, zo moet iedereen blijven werken voor zijn plaats. Als je niet voldoende presteert, weet je gewoon dat er iemand anders klaar staat om op jouw positie te spelen. Daarom wordt er extra hard gewerkt op training. Zo duw je elkaar naar een hoger niveau.”

Hoe verteer je zelf de aanpassing naar een reeks hoger?

“Het is duidelijk dat het allemaal net iets sneller gaat, maar dat heeft soms ook zijn voordelen. Zo valt er af en toe wat meer ruimte om aan te vallen, daar waar we vorig jaar vaak tegen een dubbele gordel moesten opboksen. Nadeel is dan weer dat onze eigen foutjes wat sneller worden afgestraft. Ik vind het wel een leuk niveau om te voetballen, vooral omdat je niet enkel fysiek, maar zeker ook met het hoofd moet spelen.”

Tegen Heist is bewezen dat een verplaatsi­ng jullie niet meer hoeft af te schrikken. Met welk gevoel trekken jullie naar Aalst? “We zullen opnieuw moeten uit- gaan van een goede organisati­e om er voetballen­d proberen uit te komen. Als iedereen honderd procent is, dan moeten we van geen enkele ploeg bang zijn.”

Ploegnieuw­s: Absisan keert terug uit schorsing. Onder meer Van den Heuvel en Saillart deden vrijdagavo­nd matchritme op bij de beloften. Voor de laatste plaats in de kern van vijftien gaat het wellicht tussen Nwokoro en Van Dooren.

Kern: Appels, Huntz, Djoum, Vande Velde, De Wilde, Van Minnebrugg­en, Nwokoro of Van Dooren, Mauro, Absisan, Verstraete­n, Hairemans, Carrez, Zorbo, Maluka Bimbo, Van den Heuvel en Van Kruijssen.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Gregory Carrez druipt af. Tegenwoord­ig moet hij vrede nemen met een plaats op de bank.
FOTO GOYVAERTS Gregory Carrez druipt af. Tegenwoord­ig moet hij vrede nemen met een plaats op de bank.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium