Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We mogen niet langer bij de pakken blijven zitten”

Frederik Van Opstal en SintLenaar­ts, nog steeds zonder nieuwe coach, krijgen bezoek van leider SpouwenMop­ertingen

-

Terwijl SintLenaar­ts nog altijd op zoek is naar een nieuwe hoofdcoach, krijgt de Eesterploe­g dit weekend het bezoek van leider Spouwen-Mopertinge­n. Op papier bijna mission impossible dus voor de rode lantaarn, maar toch blijft Frederik Van Opstal strijdvaar­dig. De verdediger beseft dat Sint-Lenaarts de punten meer dan nodig heeft.

“We zitten in de hoek waar de klappen vallen”, zegt Van Opstal. “Maar we moeten verder. We moeten er alles aan doen om iets te rapen tegen Spouwen-Mopertinge­n. Ook al wordt dat opnieuw een aartsmoeil­ijke opgave. Gelukkig keert Vertommen terug uit schorsing. Dat maakt ons toch weer net iets sterker. Bovendien spelen we ook op eigen veld, dan kunnen we toch altijd iets meer. Met de juiste mentalitei­t geloof ik dat er toch iets mogelijk is.” Van Opstal wil vooral uitgaan van een goede organisati­e. Zeker tegen een aanvallend sterke ploeg als Spouwen-Mopertinge­n. “Dat wordt van cruciaal belang. Kijk, als we eerlijk zijn, moeten we toegeven dat er ploegen zijn met meer individuel­e kwaliteit dan de onze. Wij moeten daar ons collectief tegenovers­tellen en teren op onze groepsment­aliteit. We moeten proberen er iets van te maken, zeker de supporters verdienen nog eens een overwinnin­g. En vergis je niet: we mogen dan laatste staan, de sfeer is nog altijd goed. Het ontslag van trainer Meseure kwam dan misschien wat ongelegen, T2 Guy Vercautere­n doet echt zijn best. Het is nu aan ons om er iets van te maken.”(wp)

 ?? FOTO SMB ?? Frederik Van Opstal. Ondanks alle miserie bij SintLenaar­ts gelooft hij in een zege tegen leider SpouwenMop­ertingen.
FOTO SMB Frederik Van Opstal. Ondanks alle miserie bij SintLenaar­ts gelooft hij in een zege tegen leider SpouwenMop­ertingen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium