Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De promotie is welkom, maar is zeker geen must”

Rupel Boomvoorzi­tter Walter Leijs is blij dat zijn club weer in de lift zit

-

Kan Rupel Boom nog een gooi doen naar de eerste periode? De Steenbakke­rs zijn bezig aan een sterk seizoen en wonnen zes van hun zeven matchen. Winst dit weekend in de topper tegen Westhoek en de strijd om de eerste periodetit­el draait uit op een gevecht met leider Sparta Petegem. Rupel Boomvoorzi­tter Walter Leijs is alvast in zijn nopjes met de huidige hoogconjun­ctuur van zijn club.

“We zitten duidelijk weer in de lift”, zegt Leijs. “Al is de kentering er eigenlijk vorig seizoen al gekomen. Rupel Boom brengt aanvallend voetbal en dat spreekt de mensen aan. Langzaam maar zeker krijgen we ook terug meer volk naar het stadion, terwijl er in deze reeks toch geen publiekstr­ekkers zitten. De voorbije jaren had je met Beerschot Wilrijk en Berchem geregeld een topaffiche. Nu zitten we in een reeks met vooral Oosten West-Vlaamse ploegen en die brengen amper volk mee. Ik denk dat wij in deze reeks de ploeg zijn die het meeste supporters op de been brengt voor verplaatsi­ngen. Vorige week was er in Sint-Eloois-Winkel meer volk van ons dan van de thuisploeg, terwijl dat toch een uur rijden is vanuit Boom.”

Hoe groot is het aandeel van Urbain Spaenhoven in die ommekeer? “Zeer groot, maar dat is geen verrassing voor mij. Ik ken Urbain al heel lang. In zijn eerste ambtstermi­jn bij ons was hij ook zeer succesvol en bracht hij ons van vierde naar tweede klasse. Toen we hem terughaald­en, was ik ervan overtuigd dat het weer de goeie kant zou opgaan. Spaenhoven is een vakman. Soms doet hij wel eens moeilijk en struikelt hij over details, maar het is net die attitude die iedereen scherp houdt. Het was misschien niet slecht dat iedereen eens wakker werd geschud. We hebben intussen een zeer competitie­ve spelersgro­ep samengeste­ld, waarmee je in principe nog jaren verder kan.”

Dit Rupel Boom zou waarschijn­lijk ook een reeks hoger goed uit de verf komen. “Daar ga ik toch van uit. Het scheelde ook niet veel of we waren vorig seizoen gepromovee­rd. Onze terugronde was vorig seizoen heel sterk, maar in de eindronde lukte het net niet. We zijn gezond ambitieus, de club is klaar voor een stap hogerop. Maar we leggen de spelersgro­ep niet te veel druk op. Promoveren mag, maar ik hoop vooral dat we een heel seizoen bovenaan meedraaien en mooi voetbal blijven brengen. Met nog drie matchen te gaan maken we nog kans op de eerste periode. Westhoek en Petegem zijn de andere kandidaten en komen allebei nog naar Boom. Het zullen die onderlinge duels zijn die beslissen wie straks met de eerste prijs gaat lopen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Walter Leijs. De Rupel Boomvoorzi­tter is er trots op dat zijn club opnieuw aanvallend voetbal brengt en veel volk lokt.
FOTO TOM GOYVAERTS Walter Leijs. De Rupel Boomvoorzi­tter is er trots op dat zijn club opnieuw aanvallend voetbal brengt en veel volk lokt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium