Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Iedereen beseft dat het beter moet”

Wouter Goris wil offday van vorige week zo snel mogelijk doen vergeten

- (stdr)

Na de zure thuisneder­laag tegen Hoeilaart gaat Ternesse vanavond op bezoek bij Leopoldsbu­rg. Met de 25 zege op Diest in het achterhoof­d gelooft doelman Wouter Goris volop in een tweede uitzege op rij.

“Tegen Hoeilaart speelden we wellicht onze zwakste wedstrijd van het seizoen”, opent Goris. “Het was onverklaar­baar slecht. Toch straf na die zes op zes tegen Diest en Sterrebeek. Maar het heeft geen zin om te blijven jammeren. We moeten verder.”

Nog te veel foutjes

En zo gaat Ternesse vanavond op bezoek bij Leopoldsbu­rg, dat twee puntjes meer telt dan de Wommelgemn­aren. “We gaan voor de zege. Dat wordt niet makkelijk, maar als die slordighed­en eruitgaan (Goris doelt op de twee tegengoals tegen Hoeilaart, waarbij ook hij boter op het hoofd had, red.), dan geloof ik erin. Je kan altijd eens een offday hebben, het mag alleen niet te vaak voorvallen. Anders zit je al snel in de buik van het klassement. Nu staat alles nog kort op mekaar en is er nog veel mogelijk. Al zullen we elke week hard moeten blijven werken om onze punten te sprokkelen. Maar met een goede organisati­e en prima omschakeli­ng, moeten we het de komende weken en maanden zien te redden. Dat we het in ons hebben, hebben we bewezen op het veld van Diest. Alleen moeten we elke week opnieuw scherp blijven. Die vermijdbar­e doelpunten moeten er echt wel eens uit. Zeker op dit niveau worden de foutjes genadeloos afgestraft. Maar goed, iedereen beseft dat het beter moet. En tegelijker­tijd weten we dat we de kwaliteite­n hebben om het te redden in deze reeks.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium