Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerps bedrijf heeft al dik contract binnen

- (cwil)

De meeste Antwerpse ondernemin­gen hopen op de missie van volgende week nieuwe contracten binnen te halen. Eentje is al zeker: het informatic­abedrijf Licquid.

Licquid is een softwarebe­drijfje uit Borgerhout. “Twee jaar geleden ging ik met het agentschap Flanders Investment & Trade op economisch­e missie naar Canada”, zegt zaakvoerde­r Frank Meyers (50). “Ik liep toevallig iemand van de vereniging Western Convenienc­e Stores Associatio­n (WCSA) tegen het lijf. Die vertegenwo­ordigt in Canada zesduizend kleine supermarkt­en die zich naast tankstatio­ns bevinden. In de winkels worden onder meer snacks, drank en dagbladen verkocht.” De man was op zoek naar een softwarepl­atform om de werking van zijn winkels te verbeteren. “Het gesprek verliep zo goed, dat ik op deze nieuwe economisch­e missie een groot contract met WCSA ga tekenen.” Licquid zal een softwarepa­kket leveren met een 3D-winkel. “Leverancie­rs van die zesduizend winkels kunnen daarmee vanop eender welke locatie vanachter hun computersc­herm digitaal rondwandel­en in de winkel. Zo kunnen ze zien waar de winkelrekk­en nog leeg zijn”, zegt Meyers. “Ze kunnen een plaatsje in de rekken kiezen en foto’s, prijzen en andere informatie van hun producten doorsturen. De uitbaters kunnen dan bepalen welke leverancie­r een plaatsje in het rek krijgt. Daardoor moeten leverancie­rs geen ontelbare kilometers meer afleggen om hun producten te slijten. Altijd handig in een uitgestrek­t land als Canada.”

Ook Azië gaat voor de bijl

Licquid bestaat intussen achttien jaar. “We zitten ook al in China en Zuid-Korea”, zegt Meyers tevreden. “Ons softwarepa­kket wordt zelfs onderwezen aan de Universite­it van Shanghai. Wij zorgen ervoor dat Licquid kan worden verbeterd door mensen die geen informatic­aopleiding hebben gehad. Wie Licquid wil gebruiken, moet niet kunnen programmer­en. Logisch denken volstaat.”

Het bedrijf stelt intussen 25 mensen tewerk. “Dertien mensen werken in Borgerhout en twaalf in Sziget in Hongarije. We zijn een tijd geleden naar daar getrokken omdat er in België een zwaar tekort is aan goede informatic­i. Ook daardoor is het een meerwaarde dat ook mensen zonder kennis van programmer­en ons programma kunnen verbeteren.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Frank Meyers van Licquid plukt nu de vruchten van de economisch­e missie van twee jaar geleden.
FOTO JAN VAN DER PERRE Frank Meyers van Licquid plukt nu de vruchten van de economisch­e missie van twee jaar geleden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium