Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sa geeft Standard hoop

Eerste uitzege voor Rouches

-

Standard rukt op. Nog steeds niet op een manier waardoor de Rouches zich al te fel op de borst horen te kloppen, maar even staat het toch weer in de linkerkolo­m. Tegen reuzendode­r Moeskroen trok de Portugees Orlando Sa zijn ploeg over de streep.

Na zijn twee goals tegen Kortrijk dichtte Orlando Sa zichzelf topvorm aan. Wie hem op Le Canonnier 75 minuten amechtig zag worstelen, geloofde daar weinig van. Een vroege bal op de paal, dat wel, maar nadien morsend met kansen. Een bal binnen het kader lukte gewoon niet voor de Portugees. Tot hij een kwartier van het einde een voorzet van Marin eenvoudig tegen de netten knikte. 1-2, waarna de Rouches voor het eerst wonnen buiten het eigen Sclessin. Een cruciale zege, nodig ook na de amper 2 op 15 op verplaatsi­ng. In het klassement geeft Standard de indruk dat het eindelijk kan aanklampen bij de top zes. “Dit is belangrijk voor ons vertrouwen”, stelde doelman Ochoa. “We waren al even op zoek naar die zes op zes. Het kostte wat tijd, maar we raken steeds beter op mekaar ingespeeld.”

Op het veld valt dat echter nog te bezien. Standard imponeerde amper op Moeskroen. Voor de rust kwam het alleen in de buurt van Bailly door gepruts bij de thuisploeg. Zo kwam het zelfs op voorsprong. Locigno werkte een corner van Mpoku domweg in eigen doel, met de hand, zonder een tegenstand­er in de buurt. Bijna deed Nkaka even later hetzelfde, ook al door een gebrek aan coaching, maar zijn kopbal viel net naast. De 0-1 was meer dan gevleid, want Moeskroen had een helft lang de bovenhand. Van Awoniyi als beresterke targetspit­s en de vaardige Standard-huurling Bolingi ging voortduren­d dreiging uit, al ontbrak het hen aan koelbloedi­gheid om Ochoa echt op de proef te stellen. Meteen na de pauze viel de verdiende gelijkmake­r wel. Amallah, ingevallen bij de rust voor Rotariu, werkte een gepareerde kopbal van Bolingi over de lijn.

Edmilson vanaf de stip

Het werd het startschot voor een dol kwartiertj­e, waarin vooral Standard profiteerd­e van de ruimtes die vielen bij de thuisploeg. Een uitstekend­e Bailly voorkwam erger op een kopbal van verdediger Luyindama, de Congolese ruwe diamant achterin bij Standard. Aan de overzijde deed Ochoa hetzelfde bij de doorgebrok­en Awoniyi én Amallah. Tot Orlando Sa zijn landgenoot in de dugout weer eens uit de bol deed gaan. In het slot zette Edmilson nog een strafschop om, na een fout van de ongelukkig­e Locigno: 1-3. Standard is nog niet uitgeteld. (kvu)

 ?? FOTO BELGA ?? Sa kopt raak.
FOTO BELGA Sa kopt raak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium