Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tja, je hebt van die dagen”

Topfavorie­t David Goffin sneuvelt net als vorig jaar voortijdig

- HANS JACOBS

Er staat een Belg in de halve finale van het ATPtornooi van Antwerpen. Alleen: hij heet Ruben Bemelmans en niet topfavorie­t David Goffin. Rust er dan toch een Antwerpse vloek op het nummer tien van de wereld? “Ondanks dit resultaat voel ik dat ik op de juiste weg zit.”

De nummer 131 die wint van de nummer tien van de wereld, met 2-6, 7-6 (7/1), 7-6 (7/4). Dat lijkt onlogisch. Nu zal de wereld binnen dit en een paar jaar nog wel meer horen van de 19-jarige Griek Stefanos Tsitipas, gewapend met een sterke opslag en een wervelende eenhandige backhand. Niet voor niets was hij nummer één bij de juniores. Maar een Goffin in topvorm moest normaal gezien tegen Tsitipas winnen. Niet dus. “Ik begon echt goed, was vol vertrouwen. Ik heb kansen gehad, maar ze niet afgemaakt. Soms heb je van die dagen dat het niet lukt.” En zo gaat Goffin er al in de kwartfinal­e uit, vorig jaar zong hij het uit tot de halve finale. Nochtans stond Goffin er dit jaar beter voor dan toen hij vorig jaar in Antwerpen arriveerde. Toen kwam hij na een slopende Aziatische tour afgepeiger­d in Antwerpen aan, mentaal en fysiek vermoeid. Dit jaar voelde hij zich mentaal fris – een ‘gevolg’ van de onfortuinl­ijke blessure op Roland Garros die hem enkele weken van de courts hield. Ook zijn Aziatische jetlag was goed verwerkt, zei hij deze week nog, ook al had hij redelijk wat pr-activiteit­en op zijn programma in Antwerpen. “Ik voelde me niet slecht.”

En in tegenstell­ing tot vorig jaar had hij weer stappen richting absolute wereldtop gezet. “Antwerpen blijft een mooi tornooi, ook al kon ik er beter doen. Ook al is dit niet het resultaat dat ik wilde, ik vind dat ik op de goede weg ben.” Voor de Masters betekent dit geen ramp, hij staat er nog altijd goed voor, hij vertrekt dit weekend naar Basel en een week later naar Parijs. De stunt van de dag kwam niet alleen van Tsitipas, maar ook van Ruben Bemelmans, die voor het eerst in de halve finale van een ATP-tornooi staat na winst tegen de Portugees Joao Sousa (ATP 61). Hij evenaart zijn beste ranking ooit, nummer 84 van de wereld. Bemelmans: “Het doet deugd dat ik net in België een van mijn beste tornooien speel. In tien jaar tijd heb ik in de challenger in Bergen nog maar één keer goed gespeeld in België, het is fijn dat ik voor het thuispubli­ek kan laten zien wat ik in mijn mars heb.”

Vandaag halve finales (vanaf 14.00u) Bemelmans Tsonga Tsitipas Schwartzma­n

 ?? FOTO BELGA ?? David Goffin vertrekt ontgoochel­d uit Antwerpen.
FOTO BELGA David Goffin vertrekt ontgoochel­d uit Antwerpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium