Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Speciaal om terug te keren naar Leuven”

Belofte van het Jaar Ismaël Bako kijkt uit naar partij tegen ex-ploeg

- (cpm)

Telenet Giants Antwerp reist vanavond naar de Leuvense Sportoase waar het op zoek gaat naar een derde opeenvolge­nde zege in de EuroMillio­ns League. “Het is speciaal om terug te keren naar mijn exploeg”, zegt Ismaël Bako.

“Ik ben van Leuven en van mijn zestiende tot vorig seizoen was ik actief bij Leuven”, aldus Bako. “De ploeg onderging een volledige facelift, maar toch is het voor mij speciaal om terug te keren naar mijn ex-team en stads- genoten”, aldus de 22-jarige center van de Giants die vorig seizoen bij Leuven de trofee van Belofte van het Jaar veroverde. Bij Telenet Giants Antwerp geen Aleksander Marelja. Het contract van de Servische power forward liep op 20 oktober af. De Nigeriaans­e center Moses Kingsley is opnieuw fit en maakte, net als Thomas Akyazili, woensdag in Sarajevo zijn comeback bij de Sinjoren.

Kangoeroes op zoek naar stunt

Kangoeroes Willebroek kent een sterke competitie­start. De Rupelploeg won bij Leuven en Luik en verloor alleen tegen kampioen Oostende. Vanavond ontvangt het team van coach Damir Milacic in De Schalk het grote Charleroi en gaat het op zoek naar een stunt. “Wij zullen Kangoeroes niet onderschat­ten”, aldus Charleroic­oach Brian Lynch. “Het bewees de voorbije seizoenen dat het in eigen midden sterk is.” Bij Kangoeroes Willebroek nog geen Marius Mwendanga (pols), Anthony Chada (rug) verdween definitief uit de selectie en Giel Vanthourno­ut keert terug uit blessure.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium