Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Blunderend­e gangsters

-

Het was nooit de bedoeling van de gangsters dat Jerry Coeman om het leven zou komen bij de overval op zijn villa. Maar een van hen maakte de fatale fout om Coemans mond af te plakken met tape. Het was lang niet de enige blunder die de exJoegosla­ven begingen.

Tijdens de voorverken­ning in maart, twee maanden voor de feiten, liep het al grondig mis. Buren van Jerry Coeman zagen een Audi 80 met Duitse nummerplat­en rondhangen in de buurt van de Kievitheid­e in Zoersel. Toen de lokale politie overging tot controle, trof ze in de wagen Zoran B. aan, de leider van de gangsters. Naast hem lagen de Servische paspoorten van zijn handlanger­s, waardoor ook die namen bij de politie bekendraak­ten. Nog diezelfde dag trok de politie ook naar Frituur De Bever in Zoersel. Want daar troffen de

‘verkenners’ van de bende elkaar opnieuw. Zo kwamen Milos T., Milos E. en Jovan M. in beeld.

De overval zelf verliep nog stuntelige­r. Minstens een van de gangsters nam een wapen mee, maar dat ging per ongeluk af. De kogel raakte overvaller Hilmija K. in de arm, die hevig bloedde. Die bloedspore­n zouden later leiden tot zijn arrestatie in Duitsland, omdat zijn DNA in een Duitse databank bleek te zitten. Een andere, nog niet geïdentifi­ceerde overvaller die de ‘dikke Turk’ wordt genoemd, donderde tijdens de home invasion door een glazen dakraam en raakte buiten bewustzijn. Zijn kompanen probeerden hem weg te slepen uit de villa, maar hij bleek té zwaar om te verplaatse­n. Vervolgens begonnen de overvaller­s in paniek te telefonere­n, waardoor ze opnieuw sporen achterliet­en voor de speurders.

 ?? FOTO RR ?? Spijtoptan­t Koco V.
FOTO RR Spijtoptan­t Koco V.
 ?? FOTO RR ?? Hilmija K.
FOTO RR Hilmija K.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium