Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nationales­traat: “Oldschool overleven tussen tramsporen, auto’s en bussen”

-

Antwerpen De Nationales­traat in het centrum van de stad belandt op de derde plaats. Opvallend, want de straat werd nog maar in 2013 helemaal heraangele­gd. Uw krant kreeg bijna vijftig meldingen binnen van fietsers die de as, die de Groenplaat­s met het Zuid verbindt, ronduit gevaarlijk vinden. Vooral het ontbreken van een apart fietspad stuit hen tegen de borst, maar ook het feit dat er te weinig ruimte is tussen de perrons voor de tramhaltes en de tramsporen. “Old

school overleven tussen tramsporen, afslaande auto’s en bussen”, omschrijft een lezer het. Districtsb­urgemeeste­r Paul Cordy (NVA) wijst erop dat de heraanleg aan het einde van de vorige legislatuu­r begon, maar zegt niet te willen schieten op het vorige stadsbestu­ur. “Men heeft toen duidelijk gekozen voor een maximaal toegankeli­jk openbaar vervoer en dat impliceert dat men keuzes moet maken”, zegt hij. “Er is geen plaats voor én tramverkee­r én fietspaden.” Het district Antwerpen werkt nu aan een alternatie­ve route voor wie van het centrum van Antwerpen richting Zuid wil, of andersom. “Die route loopt via de Steenhouwe­rsvest en de Korte en de Lange Ridderstra­at naar de SintAndrie­splaats en de Pachtstraa­t”, aldus Cordy. “De Steenhouwe­rsvest hebben we recentelij­k heraangele­gd waardoor er beter kan worden gefietst. De rest van dat traject is ook al befietsbaa­r, maar hier en daar is er nog ruimte voor verbeterin­g. Die aanpassing­en willen we bij het begin van de volgende legislatuu­r verwezenli­jken.”

 ?? FOTO WOUTER WILLAERT ?? Veel fietsers zijn niet te spreken over de Nationales­traat, die nog niet zo lang geleden werd heraangele­gd.
FOTO WOUTER WILLAERT Veel fietsers zijn niet te spreken over de Nationales­traat, die nog niet zo lang geleden werd heraangele­gd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium