Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opnieuw 1,1 miljoen uitgedeeld

-

De burgerbegr­oting is rond. Burgers zaten zondag een hele dag rond de tafel om te beslissen welke projecten, ook gekozen door de burgers, volgend jaar in uitvoering gaan. Vorig jaar waren er 60 projecten, dit jaar 72.

Voor het vierde jaar konden de Antwerpse burgers 1,1 miljoen verdelen over verschille­nde projecten in verschille­nde thema’s. Dit voorjaar al bepaalden de inwoners hoeveel geld elk thema in totaal kreeg. De populairst­e thema’s bleken toen jeugdwerk, huiswerkbe­geleiding en vrijwillig­erswerk te zijn. Tijdens de zomer dienden burgers projecten in. In totaal werden 152 projecten ingediend. Die werden gisteren besproken op het burgerbegr­otingsfest­ival.

“Meer dan zeshonderd deelnemers maakten in kleine groepjes een keuze uit de mogelijke projecten. Elke groep moest per thema een top vijf opgeven. Bij de thema’s jeugdwerk en vrijwillig­ers werden opvallend veel projecten ingediend”, zegt David Michiels van de dienst participat­ie.

De keuze van de burgers viel uiteindeli­jk op 72 projecten in totaal. Die kunnen volgend jaar in uitvoering gaan.

“Voor de thema’s fietsvrien­delijke straten en betere voetpaden was er voldoende budget om alle acht ingediende projecten uit te voeren. Interessan­t is dat er dit jaar maar liefst 72 projecten uitgevoerd kunnen worden ten opzichte van 60 projecten bij de vorige burgerbegr­oting vorig jaar. Dat wijst erop dat de burgers dit jaar voor kleinere projecten hebben gekozen.”

In 2018 komt er ook een nieuwe ronde burgerbegr­oting. In het voorjaar organiseer­t het district Antwerpen weer startmomen­ten en wordt opnieuw 1,1 miljoen euro vrijgemaak­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium