Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PROXIMUS LEAGUE 12E SPEELDAG

-

“De basis is er”, stelde aanvoerder Wouter Corstjens tevreden vast. “Nu moeten we aanvallend nog meer brengen, de voorbije twee wedstrijde­n hebben we te we weinig gecreeerd.” Offensief speelden de Kemphanen op Schierveld­e amper iets klaar. Voor rust was er wel veel goede wil, maar te weinig precisie. Zo kwam Christian Osaguona tot twee keer toe een paar centimeter te kort. Na de pauze mocht Wouter Biebauw zelfs een stevige herfstwand­eling maken tot ver buiten zijn strafschop­gebied.

“De eerste helft hebben we nog goed gespeeld”, was de conclusie van Vedran Pelic. “Alleen ontbreekt het ons aan slagkracht en precisie in de laatste dertig meter. We missen dat tikje genialitei­t in de laatste fase.”

Het verlies van Benji De Ceulaer is daar niet vreemd aan. Twee doelpunten van Osaguona leverden op het veld van Tubeke nog wel drie punten op, maar in het combinatie­voetbal van Westerlo vindt de Nigeriaan voorlopig zijn draai niet. Het is geen toeval dat Jens Naessens na het uitvallen van De Ceulaer niet meer scoorde. “We missen Benji in dit systeem”, gaf de Oost-Vlaming toe. “Met hem erbij is het volledig anders voetballen. Dan krijg ik 200 ballen van hem en kan ik veel gevaarlijk­er zijn. Nu is het omgekeerd. In de eerste helft heb ik een paar keer de bal voor doel gesmeten, terwijl ik daar liever zelf zou staan om hem binnen te koppen. Eigenlijk moet ik nu zelf de rol van Benji invullen. Soms is dat wel frustreren­d.”

Aanvoerder Wouter Corstjens erkent het pijnpunt, maar vraagt begrip voor zijn ploegmaat. “Jens moet nu heel veel doen: verdedigen, een actie maken, de voorzet geven en zelf scoren. Dat is een beetje veel gevraagd van hem.”

Het ontbreken van De Ceulaer was een valabel excuus voor het gebrek aan slagkracht in de eerste helft. Na de pauze was er meer aan de hand. Westerlo trok zich terug in de loopgraven en creeerde geen enkele kans meer.

Naessens: “Na de rust heb ik amper een bal gezien. Als ploeg stonden we veel te laag. Dat was ook de verdienste van Roeselare dat met vier spitsen ging spelen, maar voor de aanvallers was de weg naar doel veel te lang. Zeker als je de bal op eigen helft krijgt. Bovendien was er geen aansluitin­g en speelden we zonder flanken. Als je zelf de hoeken moet induiken en voor doel moet zijn, dan wordt het heel moeilijk om te scoren.”

Pelic wil zich geen etiket van angsthaas op het lijf laten plakken. “Of ik na rust bewust voor zekerheid heb gekozen? Waarom zouden we laag gaan staan als we de betere ploeg zijn? Wij willen graag voetballen en zijn gekomen voor de drie punten. Ik heb de spelers tijdens de rust gevraagd om verder te spelen zoals in de eerste helft. Te weinig aansluitin­g? In principe

hebben we vier, vijf aanvallend­e spelers op het veld staan. Als de back meegaat, zijn het er zelfs zes.”

Toch hoopt Naessens volgende week tegen Lierse op meer offensieve impulsen. “Dan mogen we niet op deze manier spelen”, besluit de

Westelse topschutte­r. “Die wedstrijd moeten we absoluut winnen.”

KERSTEN STEURBAUT

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium