Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BUITENLAND­S VOETBAL

-

Tielemans

red.)

Aguëro Maradona kloppen.

is man van de match. Youri Tielemans kreeg zijn derde basisplaat­s bij Monaco, dat Caen met 2-0 versloeg. De jonge middenveld­er had zijn voet in de 1-0 en werd achteraf uitgeroepe­n tot man van de match.

Ronald Vargas, ex-speler van Club Brugge en Anderlecht, is wellicht maanden buiten strijd. De 30-jarige Venezolaan, die speelt voor het Australisc­he Newcastle Jets nadat hij bij Antwerp geen contract had gekregen, liep zondag een zware enkelbless­ure op. Bij een duel bleef zijn voet in het gras steken, waardoor zijn been onder zijn lichaam draaide. Vargas bleef kermend van de pijn liggen en moest worden afgevoerd. Volgens de eerste berichten leek het te gaan om een dubbele beenbreuk en een enkel uit de kom. Vargas, wiens blessurege­voeligheid hem een grotere carrière kostte, kreeg blijken van mededogen uit alle hoeken.

Vargas maanden out.

Koeman vreest ontslag bij Everton. Na Frank de Boer bij Crystal Palace kan een tweede Nederlands­e trainer op de straatsten­en belanden in de Premier League. Evertonman­ager Ronald Koeman gaf na de 2-5-nederlaag van zijn team tegen Arsenal toe dat zijn toekomst niet meer in zijn handen ligt. “Ik weet niet of ik trainer zal blijven. Ik geloof dat het niet te laat is om de zaken te keren maar iedereen denkt negatief op dit moment. De beslissing

ligt niet in mijn handen.” Everton staat op basis van het doelsaldo op een degradatie­plaats. “We speelden in onze eerste negen wedstrijde­n tegen de beste vijf ploegen van vorig jaar”, riep Koeman verschonin­g in. “Maar de positie waarin Everton zit, is niet goed. Ik werk lang genoeg in het voetbal om dat te beseffen.”(bla)

evenaart

ziet

(over zijn aanblijven,

record

Spurs

bij

City. Sergio Agüero (29) scoorde zaterdag met een penalty zijn 177e goal voor Manchester City en komt daarmee op gelijke hoogte van clubtopsch­utter Eric Brook, die zijn 177e en laatste goal voor City scoorde in 1938. Brook had er 494 wedstrijde­n voor nodig, Agüero 262. De Argentijns­e spits keerde sneller dan verwacht terug na een auto-ongeval met een taxi in Amsterdam. Otamendi en Leroy Sané, op aangeven van Kevin De Bruyne, maakten de andere goals in de 3-0-zege tegen Burnley.(bla)

Liverpool

Diego Maradona woonde een onderhoude­nde Tottenham - Liverpool bij. Hij was uitgenodig­d door de ploeg van zijn landgenoot Pochettino en zat met een Spurs-sjaal in de tribune. Tijdens de rust kreeg hij een Tottenham-truitje met het nummer 10 overhandig­d. De echte nummer 10 van Tottenham, Harry Kane, had zijn ploeg al na vier minuten op voorsprong gebracht. En na elf minuten Son de 2-0 aangeboden. Salah liep Vertonghen eraf om de aansluitin­gstreffer te scoren, maar op slag van rust deed Dele Alli de boeken toe met de 3-1. In de tweede helft kreeg Mignolet een vrijschop van Trippier niet ver genoeg weggebokst, Vertonghen vond Firmino op zijn weg, maar Kane scoorde zijn tweede van de avond en is nu alleen topschutte­r met acht goals.(bla)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium