Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sterke Soufiane Bouchikhi wordt met RFCL tweede

-

Soufiane Bouchikhi werd met zijn nieuwe ploeg RFCL (Luik) tweede in de Crosscup Relays in Gent. De Antwerpena­ar had nog een stevige slotbeurt van 4,5 km in de benen.

Toen Soufiane Bouchikhi in circa zesde positie de stok kreeg, had hij nog veel werk voor de boeg. Maar de 27-jarige atleet kon snel opschuiven. Uiteindeli­jk kwam hij als tweede over de finish in 25'39, vlak achter Isaac Kimeli, die met zijn team OEH de overwinnin­g pakte.

“Ik mag tevreden zijn met het resultaat. Mijn twee teamgenote­n liepen heel sterk, maar om voor de zege te gaan, was het gat op de koplopers net iets te groot”, analyseerd­e Bouchikhi de wedstrijd. “Ik had nog te veel terrein goed te maken. Het waren maar drie kleine rondjes, dat is niet veel. Toen ik Kim Ruell inhaalde, besloot ik om me even achter hem te zetten om zo wat uit de wind te zitten. Dat rustpunt had ik achteraf gezien beter niet genomen, want vanachteru­it kwamen ze snel terug. Robin Hendrix, die een sterke wedstrijd liep, kwam nog serieus opzetten.”

De komende weken wil Soufiane Bouchikhi de lijn doortrekke­n in de Crosscup, maar vooral met het EK zit hij al zijn achterhoof­d.

“De conditie is al heel goed, maar ik weet dat de conditie nog veel beter kan. Ik blijf erbij dat de eerste echte piek pas voorzien is voor het EK in december”, stelt hij. “Over twee weken is er de manche in Mol. Helaas zullen daar wat toppers ontbreken, maar ik hoop dat er toch wat tegenstand zal komen en dat het een mooie wedstrijd zal worden. Daarna las ik nog een stevig trainingsb­lok in om me klaar te stomen voor Roeselare en het EK cross, zodat ik sterk aan de start zal komen in die wedstrijde­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium