Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Moeder van twee dood teruggevon­den in flat

Voorlopig geen spoor van dader moord op Sara Laeremans (21)

- MARC HELSEN, HANS OTTEN MARC PEETERS

Wie heeft Sara Laeremans zondag wat aangedaan in haar appartemen­t aan het Brigandsho­f in Geel. En waarom? Dat is de vraag die de speurders bezighoudt. De jonge vrouw werd door haar moeder dood aangetroff­en in een plas bloed.

Sara Laeremans, dochter van de voormalige stationsch­ef in Herentals Gust Laeremans, had zondagocht­end met haar moeder afgesproke­n om samen te gaan ontbijten, terwijl haar twee kleine kindjes van 1,5 en bijna 3 jaar bij hun papa verbleven. Die was met hen op stap in het West-Vlaamse Izegem, zijn geboortedo­rp. Het stel was in een echtscheid­ing verwikkeld.

Verdacht overlijden

Maar omdat de jonge vrouw niet kwam opdagen, trok de moeder zelf naar het appartemen­t in het Brigandsho­f. Daar, in het gebouwenco­mplex van Ecodroom tegenover het Geelse stadhuis, trof ze het levenloze lichaam van haar dochter aan. De achterdeur naar het terras aan de zijkant van het complex stond open. Ze verwittigd­e de politie.

“We zagen rond 9u eerst een ambulance aankomen”, vertellen bewoners van het appartemen­tencomplex. “Niet veel later volgden een mugteam en de politie. Toen wisten we dat er iets ernstigs gebeurd moest zijn. Wat later kwam ook het parket ter plaatse. We zagen hoe de verpleegku­ndigen de moeder van Sara iets toedienden om te kalmeren.”

Hoewel de mugarts het overlijden meteen als verdacht kwalificee­rde, werd een natuurlijk­e dood aanvankeli­jk niet helemaal uitgeslote­n.

De vrouw, die vorige maand pas 21 geworden was, had recent een operatie laten uitvoeren. Mogelijke complicati­es werden dus niet uitgeslote­n. Maar het parket riep een wetsdokter ter plaatse en de autopsie bevestigde het vermoeden van misdrijf. De dokter trof mogelijke sporen van wurging aan, maar hoe dat te linken valt met het bloed in de kamer is nog niet duidelijk.

Sara Laeremans woonde ongeveer anderhalf jaar op haar eentje in het appartemen­t.

Parlofoon

“Het was een aangename vrouw, maar we hadden niet echt contact”, zegt een koppel uit een naburige flat. “Ze zorgde ook goed voor haar twee kindjes. Het oudste gaat sinds dit jaar voor het eerst naar school. Als Sara er niet was, pasten haar ouders op de kinderen. Ze heeft hier nooit samen met haar man gewoond. De scheiding verloopt niet zonder problemen. Een jaar geleden mocht de papa alleen via de parlofoon van het appartemen­t met de kindjes praten. Maar ruzie hebben we hen nooit horen maken.”

De federale politie van Antwerpen leidt het onderzoek. Gisterenav­ond hadden ze niet onmiddelli­jk een verdachte in het vizier. De familie liet via de parochiepr­iester weten dat ze niet wenste te reageren.

 ?? FOTO HANS OTTEN ?? Speurders van de federale politie gaan het appartemen­tsblok binnen voor verder sporenonde­rzoek. Inzet: het gebouwenco­mplex tegenover het stadhuis van Geel.
FOTO HANS OTTEN Speurders van de federale politie gaan het appartemen­tsblok binnen voor verder sporenonde­rzoek. Inzet: het gebouwenco­mplex tegenover het stadhuis van Geel.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium