Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zestien jaar cel voor killer uit Boom

-

De rechtbank in het Spaanse Girona heeft Dave Verbist (35) uit Boom tot zestien jaar cel veroordeel­d. Hij werd schuldig bevonden aan de moord op een moeder van twee kinderen.

Dave Verbist zal nog wel even achter de tralies blijven. De man zit momenteel al een gevangenis­straf van 25 jaar uit voor de moord op een Deense toeriste in Madrid. Gisteren veroordeel­de het hof van assisen in Girona hem tot een bijkomende celstraf van zestien jaar, drie maanden en vijftien dagen. Hij was eerder al schuldig bevonden aan de gruwelijke feiten.

Die dateren van 24 oktober 2013, vandaag exact vier jaar geleden. Toen wurgde hij Montse Méndez (40), moeder van twee kinderen, in zijn appartemen­t. Het lichaam van de vrouw sneed Verbist in stukken, waarna hij haar achterliet in het bos.

De feiten kwamen aan het licht toen Verbist op café opschepte over de moord die hij in Madrid gepleegd had. Zijn slachtoffe­r daar, de Deense Anne Strande Jensen (27), werd gewurgd aangetroff­en in haar uitgebrand­e appartemen­t.

Opgepakt voor die moord biechtte Verbist op dat hij ook verantwoor­delijk was voor de dood van Montse Méndez. “Het was een uit de hand gelopen potje wurgseks, ik had niet eens door dat ze niet meer ademde”, had de Bomenaar gezegd tijdens zijn proces vorige maand. De rechtbank hechtte geen geloof aan die uitleg. “Het kan niet als een ongeluk bestempeld worden”, luidde het vonnis. “Hij vermoorde bovendien op dezelfde manier zijn andere slachtoffe­r in Madrid.”

De rechtbank hield wel rekening met het feit dat Verbist zijn medewerkin­g aan het onderzoek had geleverd. Hij bekende de moord en wees de speurders ook aan waar hij het lichaam achtergela­ten had.

 ?? FOTO RR ?? Dave Verbist (tweede van rechts) tijdens het proces in Girona.
FOTO RR Dave Verbist (tweede van rechts) tijdens het proces in Girona.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium