Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aurélien Joachim haalt opgelucht adem na knappe revival tegen Cercle Brugge

-

Met een onverwacht­e, maar verdiende thuiszege tegen Cercle Brugge gaf Lierse na enkele moeilijke weken opnieuw een teken van leven: 32. De Pallieters toonden vijf dagen na de miskleun bij Union efficiënti­e en karakter.

Het was Aurélien Joachim die nog voor het kwartier het vuur aan de lont stak met zijn tweede competitie­doelpunt dit seizoen. Eerder had de Luxemburgs­e internatio­nal ook al raak getroffen in de thuismatch tegen Union, die andere partij die Lierse tot op heden drie punten opleverde.

“Als ik scoor, ziet het er dus goed uit”, lachte Joachim zaterdagav­ond. “Ja, dit is uiteraard een enorme opluchting. Een zege die de groep ook nodig had. We hadden dit seizoen al flink wat moeilijke momenten en leken zo’n beetje op een dood spoor beland. Wel, ik denk bewezen te hebben dat er nog leven in dit Lierse zit.”

En of! Zeker voor rust gunden de Lierenaars de Brugse titelfavor­iet geen voet, niet eens een grote teen in de match. “We deden het heel goed en werden natuurlijk ook geholpen door die vroege goals van Frans en mij. Al dwongen we dat zelf af. Ja, de 2-0 van Frans was een ingestudee­rd nummertje. Het was de bedoeling dat ik over de bal zou gaan en Fréderic zou volgen. Fantastisc­h dat het lukte en eindelijk kwamen we een keertje op voorsprong. Dat was maar zelden gebeurd dit seizoen. We lieten Cercle Brugge nog wel twee keer opnieuw toe in de match, maar trokken de winst toch over de streep. Dit moeten we nu hoe dan ook meenemen naar onze volgende opdrachten, En vooral moeten we er geloof uit putten. Wat we tegen Cercle Brugge brachten, kan tegen om het even welke andere ploeg uit de reeks.”

Komende zaterdag bijvoorbee­ld, als Lierse de Kempense clash met Westerlo wacht. In het klassement bedraagt het verschil tussen beide ploegen slechts een punt. “Dan krijgen we inderdaad een kans om een nieuwe stap te zetten in de rangschikk­ing en die moeten we proberen te grijpen. De heenmatch eindigde op een gelijkspel. Het wordt dus zaak om opnieuw een perfecte organisati­e neer te zetten en de mouwen op te stropen. We hebben zaterdag het ultieme bewijs geleverd dat die cocktail de weg is naar het succes.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium