Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stefan Van Aelst fietst zich meteen naar de leiding

-

Met winst in de kilometer tijdrijden heeft Stefan Van Aelst zich meteen aan de leiding genesteld in het algemeen klassement van de Achtkamp van Brasschaat. Die winst geeft hem vertrouwen, al beseft hij dat het knokken wordt voor een tweede eindzege.

“Met een tijd van 1’07”35 ben ik meer dan tevreden”, zegt de 29-jarige Brasschate­naar. “Zeker in de gegeven weersomsta­ndigheden. Het wegdek was glad en het was opletten voor een valpartij. Halverwege was er dan ook nog eens een scherpe bocht. Gelukkig kwam ik daar goed doorheen, dat bleek cruciaal om een scherpe eindtijd neer te zetten. Uiteindeli­jk won ik met minder dan een halve seconde voorsprong op Jan De Henau, die ook aardig uit de voeten kan op de fiets en samen met mij als enige onder de grens van 1’08 bleef. Die tijd speelde echter geen rol. Het was niet het moment om records na te streven, maar om goed te starten en liefst de zege te pakken. Die opdracht heb ik dus met glans volbracht. Een aantal goeie fietsers, met daarbij onder meer Stef Vanhaeren

was niet

eindwinnaa­r van vorig jaar, red.),

(de komen opdagen en dat heeft wellicht in mijn voordeel gespeeld. Het is wel opvallend dat Joren Hendrikx als derde mee op het podium stond. Wetende dat hij de komende weken zowel in de 200 meter, het verspringe­n als het kogelstote­n wellicht de zege zal pakken, wordt hij een te duchten concurrent. De komende weken moet ik in die technische nummers de schade proberen te beperken om dan terug te slaan in de fietsnumme­rs. Dat is echter nog veraf. Eerst maar eens zien of we volgende week goed doorkomen als de 200 meter en het verspringe­n op het programma staan.”

Bij de juniores kon er jammer genoeg geen klassement worden opgemaakt. Er stonden minder dan tien juniores aan de start en dat was te weinig voor een eigen klassement. Hun reeks werd bij de veteranen bijgevoegd. Bij die veteranen staat Paul Van Loon na de eerste manche op kop. Bij de masters gaat Paul Van Riel aan de leiding.

Bij de vrouwen streden 24 rensters om de zege. Demmy Druyts won uiteindeli­jk met negentien honderdste­n van een seconde voorsprong op haar jongere zus Lenny.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium