Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn scheiding heb ik niet zien aankomen”

-

Eerst overleed zijn hond. Dan zijn moeder. Toen liep zijn relatie op de klippen, na achttien jaar. En vervolgens zeiden ze bij de VRT dat ze voor hem geen werk meer hadden. Marcel Vanthilt (60) vertelt in

dat hij door zwaar weer is gegaan. Hij moest de opnames trouwens bijna missen toen hij dit voorjaar ernstig gewond raakte na een val van een trap.

Marcel Vanthilt had amper voet aan Zuid-Afrikaanse grond gezet voor de opnames van en hij stond op de luchthaven al in de laadbak van een auto te roepen: “Goeiendag,

Vanthilt het Duracell-konijn, zo kennen we hem. Altijd bezig, soms net iets te veel energie om goed te zijn.

Voor de zanger en presentato­r is het leven een feest, al was er de voorbije jaren weinig reden tot feesten. Zelf wil hij het niet dramatiser­en, maar even leek er geen einde te komen aan de ellende. Het hoogtepunt was de zware val die Vanthilt dit voorjaar maakte. Hij was er amper van hersteld toen hij

opnam. Na zijn verhuizing struikelde Vanthilt op de steile houten trap in zijn nieuwe woonst. Hij brak zijn hand en vier ribben, had een ingeklapte

is here.”

Die

Huis

Die Huis

Belgium long, zwellingen over zijn hele lichaam en een hoofdwonde. “Ik heb daar een tijd in een plas bloed gelegen, ik had dood kunnen zijn.”

De voorbije jaren kreeg Vanthilt het ook emotioneel te verduren. Eerst stierf zijn hond. “Maar die had ik al vijftien jaar, dat kon gebeuren”. Toen werd zijn moeder ziek. “Ziekenhuis in, ziekenhuis uit, zo een paar jaren. De dood van mijn moeder was heel erg, maar ze is wel 95 geworden.”

Zijn relatiebre­uk zag Vanthilt naar eigen zeggen totaal niet aankomen. “Na achttien jaar wordt er gezegd, door uw partner: ‘Ja, voor mij is het op. Ik kan er ook niets aan doen. Ik vind het zelf erg.’ Ja, dat heeft me omvergebla­zen, dat was toch een beetje het opblazen van het concept liefde, trouw, altijd bij mekaar. Ik leefde wel een beetje in de illusie van samenblijv­en met dezelfde vrouw voor de rest van je leven. Ik ben daar niet meer van overtuigd.”

Terwijl zijn relatie op de klippen aan het lopen was, kreeg Vanthilt ook profession­eel slecht nieuws: de VRT liet hem weten dat voorlopig zijn laatste programma bij de openbare omroep zou zijn. “Ze zeiden: ‘Marcel, wegens besparinge­n kunnen we u niks meer beloven, het is helemaal aan u.’”

Die moeilijke momenten deden Vanthilt beseffen dat hij lang een gelukzak is geweest. En hij heeft er nog zin in, onder meer dankzij zijn twee zoons en de muziek van zijn groep Arbeid Adelt! Toen de opnames plaatsvond­en, moest Vanthilt nog 60 worden. Hij had het gevoel dat alles nog moest beginnen. “Ik heb nog altijd het gevoel: ik heb nog niets gedaan. Je merkt aan de reacties van jongere mensen dat ze denken: u hebben we al gehoord, nu is het aan ons. En ik denk:

ik ben nog dezelfde als toen ik 20 jaar oud was! Alleen heb ik nu een ouder lijf.”

allez,

Wonen.tv

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium