Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Veel minder passage door knip”

-

Elektrolev­erancier Govaerts op het Hessenplei­n aan het Eilandje heeft een tweede filiaal geopend in Kapellen. Om de knip van de Leien op te vangen, moeten handelaars creatief zijn.

Elektrowin­kel Govaerts opende midden augustus een tweede filiaal in Kapellen in de Starrenhof­laan 28. “Dat hebben we gedaan om de verwachte verminderd­e omzet door de knip op te vangen”, vertelt zaakvoerde­r Sebastien Govaerts (39). De originele zaak aan het Hessenplei­n is nog open, maar zoals voor zovele omliggende zaken maken de knip en de aanpalende werken het moeilijker om te overleven. “Er is heel wat minder passage door de werken aan de Italiëlei, de Ankerrui en de Londenstra­at. En er liggen nog werkzaamhe­den in het verschiet.”

Bovenop de situatie in de regio rond het Eilandje, komt de lageemissi­ezone. “Wij verkopen onder meer schakelmat­eriaal, kabels en verlichtin­g aan elektricie­ns en onderhouds­technieker­s. Die hebben vaak niet de nieuwste camionette­s en kunnen stad niet binnen.”

Het aantal winkelbezo­ekers daalde, maar Govaerts nam maatregele­n waardoor zijn zaak niet heel hard getroffen werd. “We openen in Antwerpen een

dus de uur vroeger en we houden de zaak draaiende over de middag.” En als het cliënteel niet tot in de zaak raakt, dan moet het maar omgekeerd. “Klanten kunnen hun materiaal aan een afhaalpunt meenemen en we leveren ook zelf. En via een campagne proberen we klanten te ronselen.”

De omzetcijfe­rs daalden echter niet. “We weten al heel lang dat de werken eraan komen. Wij willen niet klagen, maar actie ondernemen. Ons filiaal in Kapellen openden we ook omdat we in de stad niet genoeg ruimte hadden, we zijn een winkel in groei.”

“Omzetdalin­g van 50%”

De gereedscha­pswinkel IJzerwaren De Drie Hamerkens op de Paardenmar­kt maakte deze zomer bekend er volgend jaar mee te stoppen. Vooral omdat zaakvoerde­r Herman Stes (58) met pensioen gaat, maar mobiliteit­sproblemen speelden ook een rol. “Je mag met je auto de stad niet meer binnen”, vertelt Stes. “Gelukkig moet ik het zelf al lang niet meer voor een euro doen, maar er zijn zaken in de buurt die een omzetdalin­g van 50% merken.”

 ??  ?? Sebastien Govaerts bij z’n zaak in Antwerpen.
FOTO VICTORIANO MORENO
Sebastien Govaerts bij z’n zaak in Antwerpen. FOTO VICTORIANO MORENO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium