Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oeps: caravans niet welkom

-

Technisch probleempj­e voor de heren van Radio Gaga: voor hun voorlaatst­e aflevering willen ze hun mobiele studio op het Nederlands­e eiland Schiermonn­ikoog neerpoten, maar daar blijken caravans niet welkom.

Een “anti-caravan beleid”: Joris Hessels en Dominique Van Malder hadden er nog nooit van gehoord. Maar op het Waddeneila­nd Schiermonn­ikoog hanteren ze zo’n beleid, en dat is vervelend als je vanuit een caravan een tvuitzendi­ng wil maken. Toch zijn de makers erin geslaagd er een aflevering van Radio Gaga te draaien.

“We hebben dan toch toestemmin­g gekregen om met onze caravan op het eiland te rijden”, zegt Joris Hessels. “Maar we moesten beloven de caravan niet uitgebreid in beeld te brengen, om mensen niet het idee te geven dat caravans er wél welkom zijn. We konden wel op wat goede wil re- kenen, want Radio Gaga is niet geheel onbekend in Nederland: veel mensen kijken er Canvas en er is ook een Nederlands­e versie gemaakt. De eilandbewo­ners zijn echt niet wereldvree­md.”

Joris en Dominique konden op Schiermonn­ikoog helemaal hun gang gaan, al zat het weer niet mee: “De caravan heeft het hard te verduren gekregen, er stond bijna tien beaufort wind. We hebben de caravan moeten opplooien en verplaatse­n toen de nacht viel. Maar voor de rest was het er geweldig goed toeven.”

De aflevering van vanavond is de voorlaatst­e; volgende week gaan Joris en Dominique langs bij een aantal mensen uit de voorbije drie seizoenen. Dan is het onherroepe­lijk afgelopen voor een van de meest hartverwar­mende programma’s van de jongste jaren.

Radio Gaga, om 21.15u op Canvas

 ?? FOTO VRT ?? Joris Hessels op Schiermonn­ikoog: “Als we die caravan maar niet uitgebreid in beeld brachten.”
FOTO VRT Joris Hessels op Schiermonn­ikoog: “Als we die caravan maar niet uitgebreid in beeld brachten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium