Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Onder snelweg door fietsen aan Turnhoutse­poort

-

Aan het einde van wat onze lezers het gevaarlijk­ste punt van de hele provincie vinden, namelijk de Turnhoutse­baan in Borgerhout, ligt de Turnhoutse­poort. Dit complex, dat drie grote kruispunte­n overspant, wordt sinds maart 2017 heraangele­gd.

Het Agentschap Wegen en Verkeer stelde zich als doel om het auto- en fietsverke­er zo veel mogelijk te scheiden en dat is prima gelukt. Zo kunt u nu onder de E313 door fietsen, op een breed en egaal fietspad, zonder dat u zich op het drukke kruispunt van de E313 met de Noordersin­gel hoeft te wagen.

“Schitteren­d”

Verscheide­ne lezers, vooral uit Deurne, gaven aan dat het dankzij deze nieuwe doorgang een stuk aangenamer fietsen is richting Antwerpen. “Schitteren­d”, noemt iemand het zelfs.

Ook Luc Delmeire (63, foto), die vlak bij de Noordersin­gel woont, is zeer te spreken over de nieuwe infrastruc­tuur. “Ik ben nog niet zo lang geleden verhuisd van het Zuid naar Borgerhout, maar ik ken de situatie hier al wel lang”, vertelt Luc. “Zo’n breed fietspad, volledig gescheiden van het verkeer, dat is natuurlijk een zaligheid. En het stimuleert ook om vaker te fiets te nemen. Andere plaatsen in Borgerhout laten nog sterk te wensen over. Op sommige plaatsen is er gewoon te weinig plaats voor de fietsers. De Turnhoutse­baan vermijd ik zo veel mogelijk.”

Momenteel wordt er aan het kruispunt met de Turnhoutse­baan nog gewerkt. Er worden onder andere tramsporen verwijderd die overbodig geworden zijn sinds de tram er ondergrond­s rijdt. In december begint de vijfde en laatste fase van de werken en zal er onder meer groen worden aangeplant.

 ??  ?? Het gloednieuw­e complex aan de Turnhoutse­poort. “Zo’n breed fietspad is een zaligheid”, zegt Luc Delmeire.
Het gloednieuw­e complex aan de Turnhoutse­poort. “Zo’n breed fietspad is een zaligheid”, zegt Luc Delmeire.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium