Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Reisgids Lonely Planet zet Antwerpen in top tien te bezoeken steden

-

Citytrippe­rs moeten in 2018 zeker de stad Antwerpen bezoeken. Dat zeggen experten van de wereldbeke­nde reisgids Lonely Planet.

Het expertenpa­nel van Lonely Planet, zowat de belangrijk­ste reisgids ter wereld, zet Antwerpen in de top tien van steden die moeten worden bezocht in 2018. De jaarlijkse Lonely

Travel verschijnt zowel in boekvorm als online. De Scheldesta­d staat op plaats zes in de lijst van steden, naast onder meer Sevilla, Detroit en Hamburg. De reisgids wijst op Rubens, de mode en het nachtleven als trekpleist­ers.

“Eigenlijk was Antwerpen doorheen de geschieden­is altijd al de

van België. De stad is al meer dan 500 jaar trendsette­nd”, zo schrijft journalist­e Donna Wheeler.

Schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA) is opgetogen. “Dit is een fantastisc­he erkenning”, zegt hij. “We bereiken hiermee een groot publiek: in 2017 verschenen er wereldwijd meer dan 3.400 persartike­ls over de top tien, werd het online artikel 2,8 miljoen keer bekeken en op sociale media bekeken zelfs meer dan 230 miljoen mensen de lijst. Deze waardering is een impuls om Antwerpen actief te blijven promoten.”

De volledige top tien: 1. Sevilla (Spanje) 2. Detroit (Verenigde Staten) 3. Canberra (Australië) 4. Hamburg (Duitsland) 5. Kaohsiung (Taiwan) 6. Antwerpen (België) 7. Matera (Italië) 8. San Juan (Puerto Rico) 9. Guanajuato (Mexico) 10. Oslo (Noorwegen)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium