Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen steentjes en zand meer op de N115”

-

Dit voorjaar werd de vernieuwin­g van de fietspaden langs de Brechtseba­an en Eikenlei (N115) in Schoten en Brecht afgerond. Fietsers tussen Schoten en Brecht kunnen nu in beide richtingen gebruikmak­en van nieuwe fietspaden in beton, een investerin­g van 600.000 euro door het Agentschap Wegen en Verkeer.

De heraanleg begon in september 2016 en liep in april 2017 af. De versleten betonnen stroken maakten plaats voor aangename en comfortabe­le fietspaden, eveneens in beton. Waar mogelijk werden de fietspaden ook iets breder gemaakt.

“Goede investerin­g”

Scholier Conner van Wijk (13) is een van de dagelijkse gebruikers. Hij woont zelf op de Brechtseba­an tegenover Struik Foods en fietst elke dag naar het Mariagaard­e Instituut in Westmalle. “Vroeger was het fietspad zanderig en lagen er steentjes. Nu is het veel beter en veiliger. Veel scholieren uit Schoten maken gebruik van dit fietspad. Het is dus een goede investerin­g. Hier liggen ook enkele belangrijk­e bedrijven langs de baan. Voor de werknemers die met de fiets pendelen zal het ook wel een groot pluspunt zijn.”

Conner werd al een keer slachtoffe­r van een fietsongev­al. “Een dronken bestuurder reed tegen mijn achterwiel aan frituur De Vliegplein in de Kerklei in Sint-Job. Ik viel en had daarna lang last van zware hoofdpijn.” Conner moet ver fietsen om elke dag in Mariagaard­e les te volgen. “Over het algemeen vind ik de fietspaden wel in orde, alleen richting Sint-Job vanaf de bushalte aan Lochtenber­g wordt het fietspad wat slechter.”

Het nieuwe fietspad op de Brechtseba­an en Eikenlei vormt ook een alternatie­f voor de jaagpaden langs het kanaal Dessel-Schoten.

 ??  ?? FOTO RR Conner van Wijk op het volledig vernieuwde fietspad op de Brechtseba­an in Schoten
FOTO RR Conner van Wijk op het volledig vernieuwde fietspad op de Brechtseba­an in Schoten

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium