Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik snap dat de fans zenuwachti­g zijn”

-

De harde kern van KV Mechelen kwam na de match verhaal halen aan het spelershom­e. “Shame on you”, klonk het, net als na Eupen. Tim Matthys probeerde te sussen. Nadien werden ook nog enkele fans binnengela­ten, ze gingen in discussie met onder anderen Rits, Coosemans en De Witte, die uitlegden dat een gebrek aan passie echt niet het probleem was, maar wel het gebrek aan efficiënti­e. Kortom: er hing een crisissfee­r Achter de Kazerne. Voorzitter Johan Timmermans, die op de taferelen stond te kijken, zuchtte.

“Zo gaat dat nu eenmaal. Als het goed gaat, hoor je de fans, en als het slecht gaat ook”, aldus Timmermans. “Dat is niet leuk, neen. Maar ze reageren op het resultaat en dat is inderdaad alweer niet goed. Ik had een reactie verwacht van de spelers en voor rust bleef die nog uit, maar na rust was die er wel. Alleen misten we opnieuw alle kansen. Dat we nu laatste staan, is pijnlijk. Daarom begrijp ik de fans wel, ze zijn angstig voor degradatie. Wij proberen vooral níét angstig te zijn, maar we voelen ons wel bijzonder ongemakkel­ijk op die laatste plaats. Gelukkig zijn er nog 54 punten te verdienen.”

Tom Caluwé gaf na de match duidelijk aan dat hij niet de ambitie heeft om T1 van KV Mechelen te worden. En na deze nederlaag is de kans sowieso al groter dat KV snel een nieuwe trainer aanstelt. “Maar ik wil daar geen termijn op plakken. Nogmaals: onze assistent-coaches staan aan het roer voor onbepaalde duur.”

Een naam die genoemd wordt, al zeker in de spelersgro­ep, is die van extrainer Aleksandar Jankovic. Heel wat spelers zouden het zien zitten om opnieuw met hem samen te werken. Het bestuur gaat de spelers echter niet zomaar hun zin geven, voorlopig had het nog geen contact met de Serviër.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium