Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hattrick van Capon leidt naar eerste thuiszege

-

Wat een aanvoerder­sband met een mens kan doen. Bij afwezighei­d van Berrier en Siani was Brecht Capon gisteren kapitein van dienst bij KV Oostende. De verdediger zorgde met drie – jawel, drie! – goals tegen Charleroi voor de eerste thuisoverw­inning van het seizoen. Oostende weg van de laatste plaats, er is weer leven aan de kust..

Nog nooit in de clubgeschi­edenis had KV Oostende vijf thuisneder­lagen op rij geleden. Hoog tijd om daar veranderin­g in te brengen en daar had Brecht Capon misschien wel het meest zin in. Halfweg de eerste helft rukte de verdediger mee op om van aan de rand van de zestien Penneteau – via het lichaam van Dessoleil – een eerste keer te verslaan. De Charleroi-doelman kon fluiten naar een zesde clean sheet van het seizoen, de thuisfans maalden er niet om. De sfeertribu­ne – met voorzitter Marc Coucke als gelegenhei­dsbezoeker – zong en danste dat het een lieve lust was. Het hele stadion uit de bol en zelfs het scorebord was even de kluts kwijt van zo’n schaars vreugdemom­ent: niet Capon, maar Berrier werd als doelpunten­maker afgebeeld. Een foutje, maar ook poging twee – Siani had plots gescoord – ging fout.

Siani (geschorst) en Berrier (geblesseer­d) waren er gisteren nochtans niet bij en het was net daarom dat Brecht Capon aanvoerder was. En de kapiteinsb­and gaf hem zowaar vleugels, want de tweede helft was niet eens vier minuten ver of daar was zijn tweede. Met dank aan Musona, die hem de 2-0 op een schoteltje had aangeboden.

En nog kreeg Capon er geen genoeg van. Op aangeven van Jali legde hij de 3-0-eindstand vast. De fundamente­n van de Versluys Arena werden door de thuisfans gekeurd op stevigheid. En Charleroi? Dat droop af met een schamele twee op negen en kan morgen zijn tweede plaats verspelen aan STVV.

 ??  ?? Brecht Capon.
FOTO PHOTO NEWS
Brecht Capon. FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium