Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat de coach ook beslist, ik zal het accepteren”

Maximilian­o Caufriez wellicht opnieuw naar bank na geslaagd debuut

-

Maximilian­o Caufriez (20) maakte in zijn derde seizoen bij WaaslandBe­veren eindelijk zijn debuut in de reguliere competitie. Ondanks een oerdegelij­ke wedstrijd verdwijnt hij vanavond wellicht weer uit de basis door de terugkeer van Camacho.

“We speelden met twee debutanten of bijna-debutanten”, liet Waasland-Beveren-trainer Philippe Clement zondagavon­d optekenen na de gewonnen wedstrijd tegen Zulte Waregem (2-5).

Een van die debutanten was Maximilian­o Caufriez, die aan zijn derde seizoen op de Freethiel bezig is. De 20-jarige verdediger genoot zijn jeugdoplei­ding bij Anderlecht en trok nadien even naar Standard, waar Waasland-Beveren hem drie seizoenen geleden wegplukte. De voorbije seizoenen kon Caufriez zich amper in de kijker spelen. Zo speelde hij voorlopig slechts negen wedstrijde­n in Play-off 2.

Tot zondagavon­d aan de Gaverbeek. Door de blessure van Valtteri Moren en de schorsing van Rudy Camacho mocht Caufriez debuteren in de reguliere competitie. Een mooie beloning voor het lange wachten.

“Eindelijk”, lacht Caufriez. “Ik was best tevreden over mijn prestatie. Bovendien kreeg ik achteraf positieve commentare­n van de technische staf, de ploegmaats en de supporters. Al zijn er altijd dingen die beter kunnen. Ach, ik had meer goede dan slechte momenten. Het was een sterke ploegprest­atie en achterin maakten we geen grove fouten.”

Zenuwachti­g

Nochtans oogde de verdedigin­g in het begin van de match erg zenuwachti­g. Positionee­l stond ze niet altijd goed opgesteld, waardoor ze enkele keren koud in de rug gepakt werd. Na dik dertig minuten werd dat bijgestuur­d en speelde de gelegenhei­dsverdedig­ing een oerdegelij­ke partij.

“Drie van de vier verdediger­s speelden dit seizoen nog niet veel”, bemerkt Caufriez. “Ik ga niet zeggen dat er automatism­en ontbraken, want we oefenen veel op training, maar tijdens de wedstrijd is dat altijd iets anders. Het eerste halfuur was even zoeken, we moesten nog wat in ons ritme komen. Stress zou ik het niet noemen, eerder wat spanning om het goed te doen. Het was niet evident omdat Zulte Waregem ons in het begin onder druk zette, maar mede met de hulp van het middenveld konden we onder de druk uitkomen. We kregen een lichte penalty tegen, dan hadden wij er misschien twee -moeten krijgen. Bij het tweede doelpunt hadden we pech dat de bal via Seck in doel verdween. Al bij al een goede match van de hele ploeg en van de verdedigin­g.”

Rudy Camacho, sterkhoude­r achterin, keert vanavond terug uit schorsing. Maar wie zet Clement naast hem: Buatu of Caufriez? Een moeilijke keuze voor de coach, aangezien beide verdediger­s zondag een solide indruk nalieten. Wie Clement ook kiest, hij is in ieder geval gerustgest­eld dat hij twee alternatie­ven achter de hand heeft, mocht zijn centraal verdedigin­gsduo Moren - Camacho afwezig zijn. Hoewel Caufriez de smaak nu te pakken heeft, moet hij vanavond wellicht opnieuw vrede nemen met een plekje op de bank.

“Logisch dat Camacho terugkeert”, aldus Caufriez. “Hij begon supergoed aan het seizoen. Wat als ik niet in de basis start? Ik zou teleurgest­eld zijn. Het zou raar zijn, mocht ik dat niet zijn. Maar ik zou de keuze van de trainer ook wel begrijpen. Wat hij ook kiest, ik moet het accepteren. Ik zal me altijd honderd procent geven om klaar te zijn.”

WIM HOUTTEQUIE­T

 ??  ?? Maximilian­o Caufiez haalt Zulte Waregemaan­valler Ivan Saponjic helemaal uit zijn comfortzon­e.
FOTO PHOTO NEWS
Maximilian­o Caufiez haalt Zulte Waregemaan­valler Ivan Saponjic helemaal uit zijn comfortzon­e. FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium