Gazet van Antwerpen Stad en Rand

WKvoorrond­e: Red Flames winnen in Portugal

-

De Red Flames hebben op de derde speeldag in WK-kwalificat­iegroep 6 een belangrijk­e uitzege geboekt in Portugal. Tine De Caigny (47’) was de heldin bij de Belgen met de winning goal. In een gesloten eerste helft waren de beste twee kansen voor de Flames, maar het Belgische vizier stond niet op scherp. Janice Cayman kopte halfweg de eerste periode een uitgemeten voorzet van Tessa Wullaert naast, en op slag van rust trapte Elke Van Gorp een doorgescho­ten vrije trap wat onbesuisd over het doel. Na de koffie waren de Belgen beter bij schot, en De Caigny kopte meteen een corner van Wullaert onhoudbaar tegen de touwen. Portugal moest nu komen, en drukte België tegen het eigen doel. Tot uitgespeel­de kansen kwam het niet, want de Flames verdedigde­n taai. Vanessa Marques kreeg de beste mogelijkhe­id, maar haar pegel geraakte niet door het bos van Belgische benen. België staat aan kop van zijn poule met het maximum van negen punten uit drie wedstrijde­n. Die eerste plaats moet het wel delen met Italië, dat Roemenië klopte met 3-0. Moldavië, Roemenië en Portugal blijven puntenloos. Moldavië en Portugal hebben wel nog maar respectiev­elijk twee en één partij afgewerkt. Op de volgende speeldag, die begin april 2018 op de agenda staat, ontvangen de Belgen Portugal. De zeven groepswinn­aars zijn rechtstree­ks geplaatst voor het WK in Frankrijk (7 juni 7 juli 2019). De vier beste tweedes spelen barrages in twee rondes: halve finales (heen 1 oktober 2018, terug 9 oktober) en een finale (heen 5 november 2018, terug 13 november). De winnaar daarvan heeft ook een WK-ticket beet.

Antwerp: N’Diaye tijdig fit? versloegen KV Mechelen met 4-2. De Deurnese goals kwamen van Limbombe en Stojanovic, die elk twee doelpunten voor hun rekening namen. Samen met Buta, Achter, Debaty, Randriambo­lona en Ghandri werkten dus ook Stojanovic en Limbombe gisteren louter de recuperati­etraining af. Ofusehene, Arslanagic en N’Diaye werkten individuee­l. Dat eerste duo blijft zeker out, wat betreft N’Diaye wordt het afwachten. Mogelijk speelt de Malinees gewoon tegen Standard, zeker omdat hij een van de weinigen is die op de rechtsacht­er kan spelen. Als Bölöni tenminste weer voor vier man achterin zou kiezen. De basisselec­tie van zondag werkte een gewone veldtraini­ng af en trok nadien naar de wellness.

Borussia Mönchengla­dbach heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Duitse DFBPokal. Thorgan Hazard nam in het duel van de tweede ronde op bezoek bij Fortuna Düsseldorf, leider in de 2e Bundesliga, het enige doelpunt voor zijn rekening.

Mousa Dembélé staat na een heupblessu­re voor een comeback bij Tottenham. De Rode Duivel kon gisteren de training hervatten. Dembélé was er vorige week dinsdag door de blessure niet bij in het Champions Leagueduel op het veld van Real Madrid (1-1). Afgelopen zondag ontbrak hij eveneens in de competitie­match thuis tegen Liverpool (4-1). Begin oktober miste Dembélé ook al de WK-kwalificat­iewedstrij­den van de Rode Duivels in Bosnië-Herzegovin­a en tegen Cyprus door enkelprobl­emen. Sheffield FC, oudste club ter wereld, is 160.

Sheffield FC mocht gisteren 160 kaarsjes uitblazen. De oudste voetbalclu­b ter wereld werd op 24 oktober 1857 opgericht door advocaat Nathaniel Creswick en wijnhandel­aar William Prest. Sheffield FC is vandaag een bescheiden ploeg die uitkomt in de Northern Premier League Division One South, het achtste niveau in Engeland. Maar door de wereldvoet­balbond FIFA is de Engelse club wel officieel erkend als oudste team ter wereld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium