Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Huurlingen zoals Doumbia en Iseka vanaf 2018 niet meer tegen moederclub

-

Als Zulte Waregem Play-off 1 haalt, zullen Idrissa Doumbia en Aaron Leya Iseka, in tegenstell­ing tot vanavond, niet meer tegen hun moederclub Anderlecht mogen spelen.

Op de Algemene Vergaderin­g van 14 december keurt de Pro League immers een nieuw reglement goed dat vanaf 1 januari 2018 al wordt toegepast. Huurlingen van wie het loon nog deels betaald wordt door hun moederclub, zullen niet meer mogen aantreden tegen die moederclub.

Dat geldt dus voor alle clubs, Doumbia en Leya Iseka zijn gewoon twee concrete voorbeelde­n. De middenveld­er en de spits leverden wel in om bij Essevee te kunnen spelen, maar Anderlecht springt nog bij voor hun salaris. Dat is ook zo bij Isaac Kiese Thelin en Davy Roef bij Waasland-Beveren.

Dodi Lukebakio wordt dan weer volledig betaald door Charleroi en zal wel altijd mogen spelen tegen Anderlecht, want dat schrijft het nieuwe reglement ook voor.

De nieuwe reglemente­ring komt er na de zaak-Sander Coopman, die door Club Brugge wordt uitgeleend aan Zulte Waregem, maar niet mocht aantreden tegen blauw-zwart tenzij er een vergoeding werd betaald. Een constructi­e die Club gebruikt voor al zijn uitgeleend­e spelers.

De Pro League wil nu een uniforme regelgevin­g die duidelijkh­eid schept in alle dossiers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium