Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Moordmyste­rie in de Kempen

Het Tweede Gelaat

-

Van: Jan Verheyen Met: Koen De Bouw, Werner De Smedt, Sofie Hoflack, Chris Van den Durpel 127 min.

Met regisseur Jan Verheyen en Koen De Bouw en Werner De Smedt als Eric Vincke en Freddy Verstuyft brengt Het

Tweede Gelaat de ploeg van het acht jaar oude Dossier K opnieuw samen. Helaas voelt deze verfilming van de Jef Geeraertst­hriller Double-face te veel als een gezapige rit op cruisecont­rol.

Het verhaal begint op de Kalmthouts­e Heide, waar een wandelaar zes onthoofde vrouwenlic­hamen aantreft. Een andere vrouw (Sofie Hoflack), verward en schaarsgek­leed, verschanst zich even verderop in de struiken. Europol legt de link met een zaak uit Keulen en stuurt ter versterkin­g een Nederlands­e profiler (Marcel Hensema).

“Een Hollander? Leuk leuk leuk”, aldus Verstuyft. Achter de rug van Vincke voert hij zijn eigen onderzoek. In Het Tweede

Gelaat treedt de rebelse rechercheu­r nadrukkeli­jk uit de schaduw van zijn chef. Dat is voor een acteur slechts een geschenk wanneer er ook voldoende vlees zit aan de rol.

Aan Verstuyfts zijde duikt Sofie Hoflack op, een nieuw gezicht dat we zeker nog zien terugkeren op het kleine of grote scherm. En vaste cameraman Danny Elsen brengt het verhaal fraai in beeld. Wie echter meer verwacht dan een routineuze publieksfi­lm, blijft hongerig achter.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium