Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ondanks zwaar verlies genoten van debuut”

-

Antonia ging met zware 50 cijfers onderuit bij leider Lyra, maar Dario Van der Steen relativeer­t die forfaitsco­re. “We leverden met een ander spelsystee­m veertig minuten degelijk weerwerk”, vindt Van der Steen.

Dario Van der Steen is dit seizoen een nieuw gezicht bij Antonia.

“Ik speelde in het verleden bij de jeugd van Hoogstrate­n en vorig seizoen was ik bij de beloften van Zwarte Leeuw actief, maar dat niveau bleek net iets te hoog gegrepen voor mij”, aldus de 21-jarige verdediger. “Ik koos ervoor om dicht bij huis te spelen en laat mijn studie kinesither­apie op mijn hobby primeren”, aldus de 21-jarige verdediger.

“Door de resem afwezigen kwam ik op Lyra voor de eerste keer aan de aftrap. Lyra is titelkandi­daat, staat aan de leiding en heeft op dit moment de beste aanval en sterkste verdedigin­g van eerste provincial­e. We wisten dus dat het een heel moeilijke avond voor ons zou worden.”

“Onze trainer koos ervoor om in een 3-4-1-2-opstelling te spelen. Door dat aangepast systeem gaven we met een fel vertimmerd­e ploeg weinig ruimte weg. We vingen de tegenstrev­er goed op en leverden veertig minuten lang goed weerwerk. Maar het tweede tegendoelp­unt op het einde van de eerste helft was een serieuze opdoffer”, blikt Van der Steen terug.

“We begonnen na de rust met frisse moed, maar slikten snel een domme derde goal. Vanaf dan konden de boeken dicht. Na de knappe elf op vijftien kwam er een einde aan een mooie reeks van vijf matchen zonder nederlaag.”

“Ondanks de zware nederlaag heb ik van mijn debuut genoten. Die eerste basisplaat­s was heel plezant en smaakt naar meer”, aldus Van der Steen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium