Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hoger mikken dan de linkerkolo­m”

- FREDDY KOOPMAN

Kontich won zaterdagav­ond gemakkelij­k met 60 van OG Vorselaar. Laurens De Bakker had zijn aandeel in die winst want hij scoorde na de rust twee keer. “Er zit vrij veel kwaliteit in onze groep. Omdat we technisch sterk zijn, brengen we steeds leuk en attractief voetbal”, vindt de aanvaller.

Laurens De Bakker speelde in het verleden bij Lint en daar werd een ander soort voetbal gespeeld.

“Vorig seizoen maakte ik de overstap van Lint naar Kontich”, aldus De Bakker. “Lint was een counterplo­eg waarin ik mijn snelheid optimaal kon uitspelen. Omdat Kontich altijd op balbezit speelt, heb ik me moeten aanpassen. Ik leerde veel bij over mijn positiespe­l. Ik ben nu een vaste waarde in het eerste elftal en scoorde dit seizoen al zes keer. Daar ben ik best tevreden mee.”

De Bakker heeft met Kontich gezonde sportieve ambities.

“De wedstrijde­n tegen Rapid Leest, Witgoor Dessel en Antonia leverden ons door een gebrek aan efficiënti­e slechts twee puntjes op. We verdienden meer, maar door die magere twee op negen zakten we weg in het klassement. Winst in de thuismatch tegen OG Vorselaar was dus een absolute must.”

“Omdat de doelman van Vorselaar in de fout ging na goed jagen van Victor De Cock, kenden we een droomstart. We speelden bevrijd en met veel vertrouwen. Op het einde van de eerste helft maakten we dan het belangrijk­e tweede doelpunt.”

“Onmiddelli­jk na de rust ontnam ik de tegenstrev­er alle hoop door voor onze derde goal te tekenen. We controleer­den nadien de partij en scoorden nog driemaal. Zelfs hogere eindcijfer­s waren mogelijk.”

Kontich beschikt over een pak technisch sterke en balvaste spelers. “Daarom passen we ons nooit aan de tegenstrev­er aan en gaan steeds van onze eigen sterkte uit. We weten perfect wat we wel en niet kunnen. We zijn geen boenkers die de duels opzoeken, maar proberen met veel diepgang leuk en attractief voetbal te brengen.”

“Als we blijven bevestigen, mogen we hoger mikken dan een plaats in de linkerkolo­m. Dan mogen we zelfs naar de top vijf lonken. De titel van vorig seizoen was mijn allereerst­e prijs. Door de gunstige loting mikken we ook op een finaleplaa­ts in de Beker van Antwerpen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Laurens De Bakker: “Ik ben best tevreden met de zes doelpunten die ik tot op heden scoorde.”
FOTO TOM GOYVAERTS Laurens De Bakker: “Ik ben best tevreden met de zes doelpunten die ik tot op heden scoorde.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium