Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De periodetit­el is geen doel op zich”

Kristof Maes hecht niet te veel belang aan eerste prijs van het seizoen

-

Met een fraaie 50 thuiszege tegen Antonia sloop Lyra het voorbije weekend opnieuw een streepje dichter bij de eerste periodetit­el. Al lijken de Pallieters niet echt wakker te liggen van dat eerste prijsje van het seizoen.

De Pallieters hebben komend weekend bij het voorlaatst geklasseer­de OG Vorselaar genoeg aan één punt om het eerste succesje van het seizoen te kunnen vieren. Concurrent Lille kan dan hoogstens nog langszij komen, maar heeft een veel minder gunstig doelpunten­saldo: Lyra staat op +23, Lille op +8.

“Uiteraard zullen we die eerste periodetit­el niet zomaar te grabbel gooien, maar het is geen doel op zich”, weet doelman Kristof Maes. “Wij willen gewoon iedere wedstrijd winnen. Vaak krijgt zo’n winnaar van een periodekam­pioenschap nadien een terugval. Aan zo’n scenario willen we niet denken. Die tiende speeldag is voor ons geen stopplaats.”

Zaterdag toonde Lyra alvast opnieuw zijn ware gelaat na enkele mindere weken. Al was er aanvankeli­jk een knappe reflex van Maes nodig om een achterstan­d te vermijden.

“Ik ben gehaald om voor zulke reddingen te zorgen”, reageert een bescheiden Maes. “Ik vond ons nochtans niet slecht beginnen, maar toch kregen we weer dat kansje tegen. Gaandeweg werd de druk te groot voor Antonia en dan zag je opnieuw tot wat dit Lyra in staat is. We moesten wat schuiven, maar dat had nauwelijks gevolgen voor ons spel. We hebben enorm veel opties in onze kern en dat is een geweldige rijkdom.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium