Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Anthony Sweeck is beslissend in duel met ploeg van vader Patrick

- GINO VAN LOOY

Voor Lintspeler Anthony Sweeck was de match tegen Walem niet zomaar een wedstrijd. Bij de tegenstrev­er maakte de trainer zijn debuut en dat was geen onbekende voor Sweeck. Patrick Sweeck, de vader van Anthony, is immers sinds kort de sportieve baas bij Walem.

“Een speler die tegen de ploeg speelt waarvan zijn vader trainer is, is uiteraard geen alledaagse situatie. Nieuw was het nochtans niet voor mij. Toen mijn vader trainer was van Lint, stond ik als speler van Sint-Job ook al eens in het andere kamp”, vertelt Sweeck. “Vooraf hebben we het niet te veel over de wedstrijd gehad, maar ik voelde wel dat er een beetje spanning in de lucht hing. Om die er een beetje uit te halen, ben ik dit weekend ergens anders gaan slapen. Ik woon nog thuis en het leek me geen goed idee om samen naar de match te rijden (lacht).”

Lint won met 2-1 van Walem, en dus klopte de zoon zijn vader.

“Ik geef toe dat het niet echt een verdiende overwinnin­g was. Wij begonnen heel goed, maar toen kwam Walem beter in de match en met de rust stonden ze verdiend op voorsprong. In de tweede helft zijn wij dan beginnen drukken en dat leverde eerst een doelpunt op van mij. Voordien had Walem de match al kunnen beslissen, maar op karakter gingen we door. In de slotfase werd er dan ook nog een strafschop­fout op mij gemaakt en de penalty werd omgezet. We pakten zo de drie punten en ik werd een beetje matchwinna­ar.”

Na afloop gingen vader en zoon Sweeck uiteraard nog in discussie.

“Mijn vader heeft me proficiat gewenst, dat lijkt me ook normaal. Tijdens de match was ik er niet zoveel mee bezig dat mijn vader langs de lijn stond. In de kanti- ne kon ik het hardste lachen. mijn vader lachte iets groener. Hij grapte ook dat hij deze week naar de notaris zou stappen om me uit zijn testament te schrappen. Ik hoop toch dat het als grap was bedoeld

(lacht).”

Niet alleen klopte Anthony Sweeck zijn vader, Lint had de punten ook broodnodig.

“We staan onderin, maar ik heb de indruk dat de reeks veel sterker is dan vorig seizoen. Een ploeg als Walem, die vorig seizoen kampioen speelde in derde provincial­e, staat maar net voor ons en dat is echt geen slechte ploeg. Wij kunnen wel zeggen dat het onze ambitie is om bij de top zes te eindigen, de realiteit is dat we onderaan staan. We moeten er nu in de eerste plaats voor zorgen dat we niet degraderen. Daarom is het belangrijk dat we zo snel mogelijk vijfendert­ig punten halen, dat aantal zal wel volstaan om erin te blijven.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Anthony Sweeck (rood), hier aan de slag in de wedstrijd tegen FC Katelijne, was in de match tegen Walem beslissend met een doelpunt en een strafschop­fout die op hem werd gemaakt.
FOTO TOM GOYVAERTS Anthony Sweeck (rood), hier aan de slag in de wedstrijd tegen FC Katelijne, was in de match tegen Walem beslissend met een doelpunt en een strafschop­fout die op hem werd gemaakt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium