Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Iedereen is tevreden met hoe het nu bij ons loopt”

Matti Van den Nieuwenbri­el denkt (nog) niet aan promotie

-

Verbroeder­ing Zwijndrech­t liet thuis tegen Mariaburg nog maar eens zien dat het in een goede periode zit. Na overwinnin­gen tegen Broechem (32), Rochus Deurne (12) en Wijnegem (42) en een gelijkspel in de derby op Burcht (11), werd nu staartploe­g Mariaburg met zware 60 cijfers wandelen gestuurd.

“We speelden een vooral collectief goede match”, zegt Matti Van den Nieuwenbri­el. “We wisten dat Mariaburg in principe een ploeg was die we moesten aankunnen, maar door hun winst van een week eerder tegen Bonheiden, waren we toch op onze hoede. We kwamen snel op voorsprong en vanaf dan hebben we volwassen gespeeld. Dat zes verschille­nde spelers voor de doelpunten zorgden, wijst ook op de collectivi­teit van deze zege. Met dertien op vijftien zitten we ook in de goede flow.”

Van den Nieuwenbri­el is blij met de goede gang van zaken, maar blijft realistisc­h.

“Promotie hoeft niet voor ons, we willen gewoon zo veel mogelijk punten pakken. We kenden geen te beste start, maar dat had deels ook te maken met pech. We verdienden toen wel meer. De laatste weken loopt het echt goed en pakken we ook veel punten. De top vijf is geen must. Het bestuur heeft ons ook niet gevraagd om zo snel mogelijk terug naar eerste provincial­e te gaan. Wij willen gewoon een deftig seizoen in tweede spelen en dat moet met deze ploeg lukken. Iedereen is tevreden met hoe het nu bij ons loopt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium