Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Misschien kan iemand anders de scheve situatie rechttrekk­en”

Yves Rottiers verklaart waarom hij opstapt als trainer

-

Hooikt verloor zaterdagav­ond met zware 15 cijfers de thuiswedst­rijd tegen Hallaar. Het was meteen de zesde nederlaag van het seizoen. Het sein voor trainer Yves Rottiers om zijn ontslag in te dienen.

“Op den duur kun je proberen wat je wil, als niks werkt, zit er niks anders op dan zelf op te stappen”, zucht Rottiers. “Ik denk dat ik alles heb geprobeerd. Een ander systeem, een andere opstelling, spelers prikkelen door hen eens uit de ploeg te zetten, .... Maar als er na tien weken geen verbeterin­g optreedt, blijft er maar één ding meer over en dat is zelf opstappen.”

“Ik vertrek zeker niet met slaande deuren bij Hooikt, want ik wil dat de ploeg zich kan redden. Misschien dat iemand anders de scheve situatie wel recht kan trekken.”

Rottiers was een jaar hoofdtrain­er bij de club en maakte de twee uitersten mee.

“Nadat ik vorig seizoen overnam, zijn we gestart met een reeks van achttien matchen zonder nederlaag. We plaatsten ons dan ook voor deelname aan de eindronde voor promotie. Het rare aan voetbal is dat we nu met ongeveer dezelfde ploeg spelen en amper kunnen winnen. Het is onverklaar­baar, maar zo is het nu eenmaal. Dat zie je ook in eerste klasse gebeuren, het is eigen aan voetbal. Ik ben het wereldje ook helemaal niet beu. Ik zou graag nog aan de slag gaan bij een andere ploeg.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium