Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vooraan draait het nog niet honderd procent”

Wilrijk van coach Sven Vercammen boekt knappe 40 zege na mindere twee op negen

-

Na een mindere twee op negen stak Wilrijk afgelopen zondag terug de neus aan het venster met een knappe 40 overwinnin­g tegen Nielse. De Wilrijkena­ren komen zo op drie punten van leiders Willebroek­se en Putte.

“De periodetit­el is in principe nog mogelijk, al moeten dan zowel Schelle als Willebroek­se verliezen, wat weinig waarschijn­lijk is”, is Wilrijkcoa­ch Sven Vercammen duidelijk. “Na het verlies tegen Mortsel was bij ons de hoop op de periodetit­el al wat weggeëbd. Dat eindrondet­icket is ook niet het voornaamst­e doel. We hebben als groep zelf vooropgest­eld om de top drie te spelen en ik geloof dat we daar met deze ploeg zeker toe in staat zijn. We hebben met slechts zeven tegendoelp­unten uit negen wedstrijde­n de beste verdedigin­g van de reeks en enkel Willebroek­se heeft al meer gescoord dan wij. Dat zijn toch mooie statistiek­en.”

“Bovendien kregen we ook al heel wat compliment­en over ons geleverde spel. Enkel vooraan draait de motor nog niet honderd procent. We hebben met Wesley Aerts een scorende spits binnengeha­ald, maar met slechts twee doelpunten op de teller is het voorlopig nog wachten tot hij volledig ontbolster­t. Het is positief dat momenteel de doelpunten van iedereen komen, al geloof ik dat we nog sterker zullen staan als het ook vooraan beter gaat draaien.”

Met verliesmat­chen tegen Mortsel en Hove en gelijke spelen tegen Puurs en Hallaar laat Wilrijk vooral punten liggen tegen de op papier mindere tegenstrev­ers.

“De algemene conclusie na negen matchen luidt dan ook dat we het tegen de sterkere ploegen beter doen”, aldus Vercammen. “Het is voor mij een vraagteken wat daar juist de reden voor is. De wil en de ambitie om hoog te eindigen is er alvast. Aan de mentalitei­t van de spelers kan het volgens mij niet liggen. Zaterdagav­ond belooft het alvast opnieuw een mooie wedstrijd te worden. Met Putte komen we opnieuw een sterke en goed voetballen­de ploeg tegen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium