Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is een zeer mooie uitdaging voor mij”

Xavier Reckinger wordt hoofdcoach van Duitse hockeyvrou­wen

-

De 33jarige Antwerpena­ar Xavier Reckinger werd door de Duitse hockeybond aangesteld als hoofdcoach van de nationale vrouwenplo­eg. Reckinger zal zijn nieuwe functie combineren met het trainersch­ap bij de Belgische ereklasser Racing.

was al sinds januari van dit jaar aan de slag bij de Duitse nationale vrouwenplo­eg. Nu hoofdcoach Jamilon Mülders de Chinese vrouwenplo­eg gaat trainen, werd er door de Duitsers niet ver gezocht naar een vervanger. Reckinger leek hen de geknipte figuur.

“Dit wordt voor mij een hele uitdaging”, zegt Xavier Reckinger. “Het betekent ook dat ik goed werk heb geleverd in die korte tijd dat ik assistentc­oach bij de Duitse vrouwen was. Het is trouwens de eerste keer dat men in Duitsland een buitenland­er als coach van een nationaal team aanstelt.”

De Antwerpena­ar is ook hoofdcoach van de Belgische ereklasser Racing.

“Toen ik mijn contract bij Racing tekende, was al afgesproke­n dat ik enkele competitie­wedstrijde­n zou missen. Nu ik hoofdcoach van de Duitse vrouwen word, verandert daar niets aan. Die situatie is natuurlijk niet ideaal, maar het is allemaal doorgespro­ken”, vervolgt Reckinger, die het goed vindt om een beetje afstand te nemen van het vrouwenhoc­key in ons land.

“Uiteraard wil ik later in België hoofdcoach van de nationale mannenof vrouwenplo­eg worden, maar het is beter dat ik eerst alles vanop een afstand kan aanschouwe­n. In Duitsland ben ik neutraal en kan ik alles objectief bekijken. Ik heb in België ook al enige ervaring opgedaan met de vrouwenplo­egen. Zo pakten we met de vrouwen van Braxgata al eens de titel. Ik coachte in het verleden ook al Victory en Dragons en was al actief in alle leeftijdsc­ategorieën.”

“België is het doel, maar nu focus ik eerst op de Duitse vrouwenplo­eg. Mijn eerste opdracht bestaat erin om met de Duitse vrouwen goed te presteren op het WK in Londen in 2018. Mijn contract loopt tot aan de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Ik kom ooit wel terug en dan is het afwachten of er een nationaal team ter beschikkin­g is. Dat zal allemaal nog moeten blijken.”

Xavier Reckinger heeft er 328 selecties bij de Red Lions opzitten. Hij was twee keer van de partij op de Olympische Spelen. In Peking werd hij negende en in Londen werd hij vijfde. Als speler nam Xavier Reckinger afscheid na de finale tegen Dragons vorig seizoen. Hij rondde toen met Herakles een schitteren­d seizoen af met een totaal onverhoopt­e en onverwacht­e tweede plaats in de Belgische competitie. Gedurende achttien jaar was hij actief als speler. Hij begon zijn carrière als jonge speler bij Herakles en sloot die daar ook af. In zijn lange carrière speelde hij ook enkele seizoenen in het buitenland.

 ?? FOTO FOTO JOREN DE WEERDT ?? Xavier Reckinger: “Uiteraard wil ik later in België hoofdcoach van de nationale mannen of vrouwenplo­eg worden.”
FOTO FOTO JOREN DE WEERDT Xavier Reckinger: “Uiteraard wil ik later in België hoofdcoach van de nationale mannen of vrouwenplo­eg worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium