Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We weten waar we voor staan”

Loïck Luypaert beseft dat het voor Braxgata met zoveel geblesseer­de spelers moeilijk beter kon

-

Braxgata verloor zondag op eigen veld met 12 tegen Dragons. De jongens uit Boom staan momenteel op de negende plaats met een totaal van zeven punten uit acht wedstrijde­n.

Red Lion Loïck Luypaert beseft dat het met de huidige beschikbar­e spelers moeilijk veel beter kan.

“We hebben af te rekenen met heel wat geblesseer­de spelers. Zo missen we Olivier Cleynjans, Mathias Cuypers, Tanguy Clement en Maxime Gysels. Een of twee van hen zijn er voor de winter terug bij, maar we konden tot op heden nog niet op onze volle sterkte aantreden”, zegt Luypaert.

Braxgata heeft evenveel punten als Daring en telt vier er minder dan He rakles. “Bovendien hebben we al een redelijk zwaar parcours afgelegd. Wedstrijde­n tegen Watducks, Racing en Dragons zijn niet van de minste. We hebben ook één of twee keer te veel gelijkgesp­eeld toen er meer inzat. Maar goed, we weten waar we voor staan. Volgend weekend spelen we uit op Gent, dat het dit seizoen verrassend goed doet. Het zal niet gemakkelij­k worden om daar iets te pakken. Daarna volgen wedstrijde­n waarin we wel moeten kunnen winnen”, zegt Luypaert, die dit seizoen al dertien doelpunten maakte.

“Dat scoren loopt inderdaad goed. Van die dertien goals maakte ik er elf op strafcorne­r en twee op strafbal. Ook tegen Dragons scoorde ik op strafcorne­r. De Brasschate­naren zijn volgens mij wel degelijk titelkandi­daat, maar het is duidelijk dat ze nog niet op volle kracht spelen. Dat is trouwens niet verwonderl­ijk. Alle titelkandi­daten pieken pas als de playoffs en natuurlijk de EHL eraan komen. Dan moeten ze er pas staan. Ieder jaar verliezen de topclubs punten in het begin van het seizoen”, zegt Luypaert.

Beerschot ging op eigen veld onderuit tegen Leuven en staat nu op een zorgwekken­de elfde plaats. De jongens uit Kontich tellen al vier punten minder dan Leuven, het nummer tien. Volgende zondag speelt Beerschot opnieuw een thuiswedst­rijd. Het krijgt dan het zwakke broertje Pingouin op bezoek. Daarna volgt een uitwedstri­jd naar Orée, dat ook niet al te best op dreef is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium