Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Een lab voor creatieve geesten

Nieuwe ondernemer­s laten unieke producten los op shoppers tijdens ‘de Nieuwe Natie’

-

tartende ondernemer­s krijgen met de Nieuwe Natie de kans om hun project te testen op potentiële klanten. In units in de Stadsfeest­zaal stellen ze hun concept voor en verkopen ze hun producten. Het avontuur loopt tot eind maart.

48 inzendinge­n kreeg de stad Antwerpen voor De Nieuwe Natie, zeventien gelukkigen werden geselectee­rd om deel te nemen.

Het collectief is op zijn minst verscheide­n te noemen: Waterkefir, handtassen in vissenleer, moderne fietskledi­j en Amerikaans snoep, het passeert allemaal de revue. Bij wijze van pop-up ontdekken ze of hun concept aanslaat bij de klant, en op welke manier ze het verder kunnen uitbreiden. De starters worden doorheen het proces bijgestaan door verschille­nde coaches. Zowel op financieel als commerciee­l vlak delen ervaren ondernemer­s hun knowhow. Met dit project wil de stad beginnende ondernemer­s een helpende hand toereiken bij de start van hun nieuwe profession­ele carrière. Schepen van Middenstan­d en Toerisme Koen Kennis (N-VA) benadrukt dat Antwerpen als winkelstad inzet op nieuwe en unieke commerciël­e projecten. “Een zaak opstarten is allesbehal­ve evident. De ondernemer­s mogen daarom de stad gebruiken als laboratori­um. De Stadsfeest­zaal is de ideale locatie. Zulke initiatiev­en kunnen we alleen maar ondersteun­en.” BRITT PEETERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium