Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe dreun voor Obbi Oulare: weer acht weken buiten strijd

- STIJN DRUANT

Obbi Oulare, die wordt gehuurd van het Engelse Watford en al een verleden met tal van spierbless­ures heeft, kent ook bij Antwerp nog niet al te veel geluk. De opgeschote­n spits kwam pas eind juli aan in Deurne-Noord, werd snel klaargesto­omd voor de opener thuis tegen Anderlecht, maar torste toen al te veel gewicht en hij was ook fysiek niet helemaal fit. Op 19 augustus kreeg Oulare op het veld van KV Mechelen de rekening gepresente­erd: een spierscheu­r in de rechter quadriceps van zo’n zes centimeter. Een streep door de rekening van Oulare zelf, maar zeker ook door die van coach Laszlo Bölöni, die een spits van zijn kaliber nodig heeft in zijn spelsystee­m. De weken nadien hield Oulare het bij revalidere­n, diëten en optrainen, maar het viel op dat zijn coach – telkens hij een persbabbel hield voorafgaan­d aan de wedstrijd van het weekend – zijn scepsis en ergernis niet onder stoelen of banken stak. “Ik verwacht meer van hem, niet alleen fysiek, maar ook mentaal en qua focus”, herhaalde Bölöni keer op keer. Oulare las uiteraard ook de kranten, en die quotes prikkelden de opgeschote­n aanvaller steeds meer. Oulare werkte zich de pleuris met fysiekcoac­h Fred Renotte, tot hij enkele weken geleden helemaal back in business was. Het was opvallend hoe gefocust Oulare weer was. Fysiek scherper, maar vooral mentaal weer helemaal met het voetbal bezig. Nog de afgelopen week onderging de diepe spits een routinecon­trole, waarna hij het licht definitief op groen leek te hebben. Niets werd minder waar, want tegen Standard moest Oulare na een ogenschijn­lijk onschuldig­e tackle opnieuw naar de kant. Dit keer voor maar liefst acht weken.

Wat doet Bölöni?

Antwerp pakt in Moeskroen best minstens een punt en dus is scoren een van de verplichti­ngen die de Great Old heeft. Maar met welke spits gaat Bölöni uitpakken? Een mogelijkhe­id is opnieuw het vertrouwen schenken aan William Owusu, die dit seizoen al vier keer scoorde. Maar de Ghanees kon ook niet altijd helemaal overtuigen, dus dat wordt afwachten. Een andere optie is de inbreng van Joaquin Ardaiz. Die verving Oulare al tegen Standard, maar een onuitwisba­re indruk liet die zeker niet na. Ardaiz is nog jong, ontbeert op dit moment ervaring. Nog een mogelijkhe­id is Réda Jaadi weer diep de loopgraven insturen. De vriend van Marouane Fellaini start al weken op de bank, maar bewees in Gent dat hij – mits een goede dag – van nut kan zijn.

Een zaak staat vast: Bölöni zal zich het hoofd mogen breken de komende uren, al tippen wij op de inbreng van Owusu. Geen wereldvoet­baller, maar wel de man met de beste mentalitei­t, en net dat ziet de Roemeense T1 bijzonder graag. Owusu heeft bovendien zijn goede statistiek­en mee - vier goals ondanks zeker niet altijd gespeeld - en offert zichzelf wat graag op voor de ploeg.

 ??  ?? Antwerp trekt met kopzorgen naar Moeskroen. Niet alleen kan de Great Old na de recente 1 op 6 er best minstens een punt pakken, het zal moeten gebeuren zonder Obbi Oulare. Alweer, want de 21jarige spits herviel in de quadriceps­blessure die hem ook al...
Antwerp trekt met kopzorgen naar Moeskroen. Niet alleen kan de Great Old na de recente 1 op 6 er best minstens een punt pakken, het zal moeten gebeuren zonder Obbi Oulare. Alweer, want de 21jarige spits herviel in de quadriceps­blessure die hem ook al...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium