Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Lierse is beter dan de stand doet vermoeden”

Ludovic Buysens gaat in ’t Kuipje op zoek naar 6 op 6

- KURT GULDENTOPS

Wat een zege al niet kan doen. Lachende gezichten, ontspannen sfeer, maar niettemin heel veel vastberade­nheid de voorbije dagen op training bij Lierse. Precies een week na de knappe thuiszege tegen Cercle Brugge hopen de Pallieters op een vervolg in de ‘Slag der Kempen’.

Bevestigen. Alleen daar draait het vanavond om voor Lierse. Een week na hun eerste competitie­zege tegen Union kregen de Pallieters een oplawaai op het Kiel en weg was dat goed gevoel. Vanavond moet het anders in het Westelse Kuipje, waar Lierse stiekem op zijn eerste 6 op 6 van het seizoen hoopt. “Ik vind inderdaad dat we voor de drie punten moeten gaan in Westerlo”, zegt Ludovic Buysens. “Enkel met een zege kan je in onze situatie vooruitgan­g boeken in het klassement. En winst is niet onmogelijk. Na die overwinnin­g tegen Union hadden we de pech op een heel sterk Beerschot Wilrijk te stoten, maar dit Westerlo is een ploeg van ons niveau. Het is het moment om de positieve lijn door te trekken en de twijfels van ons af te schudden.”

De zege tegen Cercle Brugge heeft de groep zichtbaar deugd gedaan. “Die winst was echt een absolute noodzaak. Vijf dagen eerder speelden we een draak van een eerste helft tegen Union. Veel dieper hebben we dit seizoen nog niet gezeten. Maar we hebben als groep heel snel de knop omgedraaid en dat heeft resultaat opgeleverd tegen Cercle Brugge. We speelden een sterke eerste 45 minuten en hadden deze keer het geluk wat aan onze zijde. Al dwing je dat voornameli­jk toch zelf af. Bij vlagen zag je het geloof en het vertrouwen terug in de ploeg sluipen.”

Is dat ook een beetje de verdienste van Will Still en Nico Van Kerckhoven? Een duo dat in best lastige omstandigh­eden moest overnemen.

“Will Still ligt goed in de groep en dwingt respect af. Als hij spreekt, is het stil in de kleedkamer. Ondanks zijn jonge leeftijd is het heus geen speelplaat­s bij ons op training. Hij is terug naar de basis gegaan en dat was een verademing. Een goede organisati­e op poten zetten en duidelijke richtlijne­n meegeven. Geen overvloed, enkel wat nodig is. Dat heeft de groep deugd gedaan. Hij heeft ons ingeprent dat het gedaan moest zijn met praten, dat we tot actie moesten overgaan. Tubeke op zoveel mogelijk punten zetten, blijft onze eerste prioriteit. Maar we moeten niet te veel naar anderen kijken, vind ik. We moeten zelf matchen winnen, zelf punten pakken. En dat betekent durf tonen. We zijn niet zo slecht als de rangschikk­ing momenteel doet vermoeden. En dus kunnen we onze situatie verbeteren. Los van wat onze concurrent­en er intussen van bakken.”

Westerlo en Lierse zitten zo’n beetje in hetzelfde schuitje. Naarstig op zoek naar vers geld en een overnemer in de bestuurska­mer, en een grijs seizoen en bang achterom kijken tussen de lijnen... “Tja, 1B is in een paar maanden tijd compleet overhoop gehaald. Ploegen als OH Leuven en Cercle Brugge hebben een dermate grote financiële injectie gekregen dat het moeilijk concurrere­n wordt. Maar de thuismatch van vorige week heeft bewezen dat niet alle resultaten door de budgetten worden bepaald. Daar moeten we geloof uit puren. Nogmaals, we zijn sterker dan die 11 op 36 aangeeft. Het zou leuk zijn om dat vanavond te kunnen bewijzen.”

WESTERLO: Pelic kan, op De Ceulaer (schouder) en Vaesen (knie) na, op een volledig fitte kern rekenen. Van Langendonc­k, die deze week vader werd van een dochter, zit gewoon in de selectie.

KERN: Van Hout, Verbist, Van Langendonc­k, Biset, Dewaele, Corstjens, Alessandro, Christense­n, Vangeel, Van Den Bogaert, Oto’o, Rougkalas, H’Maidat, Annys, Heymans, Rommens, Bernardinh­o, Osaguona, Naessens, Peffer.

LIERSE: Vinck (knie) is nog een tijdje out. Ook Djaid Kasri (vinger) blijft enkele weken aan de kant. Joachim (hamstring) behoort wel tot de kern. Tahiri, Bougrine en Hall vielen naast de kern.

KERN: Rakovsky, Camargo, Frans, Buysens, Bourdin, Wils, Ntambwe, Laurent, Yagan, Joachim, Elgabas, Boussaid, Binst, Yakubu, Diarra, Allach, Weuts, Janssens, De Busser, Goris.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium